Monday, June 24, 2013

Selepas Pegawai DBKL , Polis Pula Jadi Mangsa Peserta Blackout 505

Lagak kurang ajar peserta Black 505 makin menjadi . Hari ini seorang pegawai polis tercedera kerana peserta Black 505 yang berkhemah di Padang Merbok cuba merempuh sekatan polis ke Parlimen. Tindakan mereka ini walau bagaimanapun berjaya di kawal pihak polis . Seramai 30 orang peserta Black 505 yang terlibat dalam kejadian rempuhan itu ditahan oleh polis kerana tindakan luar kawalan mereka itu .Dari KLPos.com ;

"Seorang anggota polis dilaporkan tercedera dalam satu kejadian demonstrasi di hadapan pintu masuk Parlimen di sini pagi tadi.
Kejadian berlaku setelah pihak polis sedang mengawal sekumpulan kecil penyokong Blackout 505 yang enggan bersurai dari lokasi tersebut.Peserta himpunan tersebut mula berkumpul di Parlimen selepas bergerak dari Padang Merbok, Kuala Lumpur bagi menghantar memorandum kepada Perdana Menteri mengenai isu Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR)."

2 comments:

  1. Kalau anggota polis sendiri berani dicederakan,kepada siapa lagi patut kita berharap untuk menjaga keselamatan?Puak pembangkang ini jadi sebegini sebab Najib lembik dan tak berani ambil tindakan sebab nak undi punya pasal. Ptuih...Najib must go!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepada tukang comment, jangan jadi bodoh, semua nak dikaitkan dengsn najib, pungkok hang terselet dgn taik sendiri pun salah najib? Tindakan ditentukan oleh menteri kdn. Lu ni macai pembangkang PR atau orang dalam UMNO yg sibuk nak suruh Najib turun? Trust me kalau Najib turun PR lagi seronok, ptuihh

      Delete