Tuesday, June 4, 2013

Khalid Ibrahim Menteri Besar Lebih Sudu Dari Kuah , DAP & PAS Gigit Jari

Ramai nampaknya tak bersetuju dengan cadangan Khalid Ibrahim untuk memasukkan Saifudin Nasution ke dalam pentadbiran kerajaan negeri Selangor. Terbaru Azmin Ali sendiri mempersoalkan perlantikan itu. Sudah tentu DAP dan PAS sendiri lagi lah tak setuju.

Bagi Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad berpendapat bahawa jawatan Pegawai Perhubungan Politik sepatutnya mempunyai 3 kuota, masing2 utk PAS, DAP dan PKR. Apa yang nak dilakukan PKR sekarang ialah melantik Setiausaha Agungnya yang xde kena mengena di Selangor semasa PRU-13 menjadi Pegawai Perhubungan Politik .

Tindakan semacam ini seolah-olah nak tunjukkan yang PKR ni paling dominan dalam PR di Selangor sedangkan parti itu menang kerusi yang kurang berbanding PAS dan DAP. Kritikan dari Azmin Ali dan Shuhaimi Shafie pula menunjukkan wujud perasaan tidak puas hati, apabila MB Selangor mungkin atas arahan Anwar menggunakan kuasa untuk melantik kroni menjawat jawatan yang penting.

Bukan kah ramai lagi pemimpin2 PKR Selangor yang layak ? Dulu masa dalam UMNO , Anwar mengamalkan kronisma..sekaranf dah keluar UMNO pun masih dengan kronisma. Memang dasar hipokrit.
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

No comments:

Post a Comment