Sunday, June 2, 2013

Kaum 'Cauvinist' berani hina Islam , Melayu dan Raja kerana ada Melayu 'Urban' Bangsat Macam Effi Obefiend

Siang tadi kita cerita pasal pasal kaum 'Cauvinist' hina Yang di Pertuan Agong , rupa-rupanya patut lah kaum2 'Cauvinist' ni berani hina sebab ada orang Melayu sendiri dah berani hina . Orang-orang macam ni kita boleh anggap dah tak berminat nak jadi orang Melayu , golongan yang perasan 'establish' , kuat berkokok di alam cyber . Menghasut orang2 Melayu yang lain supaya bencikan Agong , Sultan dan Raja2 melayu . Pihak - pihak yang bertanggungjawab mohon jalankan tugas anda . Tak perlu pantau lagi, sebab kalau dibiarkan akan jadi nanah . Punya lah 'liberal' sampai dah tak ada adab , memang dasar sialan . Kita harap mereka yang berada dalam PR yang masih ada jati diri Melayu tolong 'sound' brader Effi Obefiend ni . Manusia macam ni perasan diri dia hebat, lebih bijak dari orang lain dan berada di 'atas' undang2 .


Penulis yakin ramai di kalangan penyokong2 PAS sendiri tak berpuas hati dengan 'statement' kurang ajar melayu perasan urban ni . Tolong 'sedekah' kan apa2 yang patut sebelum mamat ni kena angkut dengan PDRM . Hakim nak lepas atau tidak itu belakang kira . Orang-orang bodoh sombong kena di ajar cara 'bodoh sombong' juga. Ini lah contoh orang Melayu yang nak merosakkan tradisi orang Melayu itu sendiri . Raja dan Sultan adalah elemen penting dalam pembentukan negara ini, juga melambangkan simbol kedaulatan orang Melayu dalam negara ini , siapa si Effi Obefiend ni nak menghasut rakyat membenci institusi di Raja ?

Kalau orang semacam ini tak di ambil apa2 tindakan oleh PDRM , maka tak lama lagi makin ramai lah golongan2 ini akan timbul . Makin kuat lah golongan2 'Cauvinist' menyalak sebab ada sokongan melayu2 semacam ini . Melayu jenis ni hanya segelintir aja , cuma kita bimbang orang macam ni akan jadi tukang hasut kepada golongan2 muda . Tugas mereka macam iblis dan syaitan untuk menimbulkan keraguan dan pelbagai persoalan . Minda golongan muda penuh dengan pelbagai teka teki jadi mudah untuk mereka bersetuju dengna perkara-perkara sebegini terutama bagi  yang tak melihat pada sejarah . Semua parti politik , NGO yang memperjuangan Agama , Melayu dan Raja harus bertindak bagi menangkis dakyah2 songsang seperti yang disebarkan oleh mangkuk perasan urban si Effi Obefiend .

9 comments:

kalau betul ini melayu maka terlalu bodohlah melayu ini....atau ini adalah red bean army..

ni bukan red bean army ... dah lama dah mamat ni aku tengok dalam twitter... posting2 berlagak perasan hebat

KESETIAAN KEPADA RAJA DAN NEGARA...rukun negara,xkan lupe kot??

Twitter saya kena hack,tengoklah nanti..

Mamat ni free thinker.. Perasan sok bagus dah.. Mcm selamanya dia hidup dan x kan mampos bila bila .. Bak kata org tua jenis perasan nak tongkat langit. Slalu gang gang dia ni akan bantai any issue berkenaan islam atau bangsa melayu.. Dia org ni ada yg atheist ada free thinker , agnostic mcm mcm lah.. Walhal sekor sekor muka mcm pecah rumah aku tgk.. Org kata buruk rupa asalkan cantik perngai.. Ni buruk dua dua skali.. Tang maner nak dipandang pon x tau.. Kononnya berrlagak ala ala vhe guevara la ape benda lah..tapi muke , lembu pun hensem lagi.. X der bijak maner pon aku tgk tweet tweet gang ni.. Jenis melayu murtad sbb nak kata islam pon hal agama pin bnyak dia org suka trollkan tapi sumber bacaan smua ntah kutip dari lubang taik mane pon x tau.. Habis habis banggakan diri konon dia org walaupon murtad tapi tau hal islam lebih.. Aku doakan kalau hati tu tertutup tapat biar lenyap je sekor sekor bangsat bangsat ni dri dunia..tapi hidayah tu milik Allah .. Harap sempat berubah la sebelum ajal jemput.. Nak ke alam yg sape pon x tau mcm maner keadaan masing masing di sana.. Bila hati itu mati dan x penah rasa takut bila memikirkan nasib setelah kematian , jadilah mcm gang gang dia org ni..

twitter dia kena hack lah.

Dia hidup tiada arah tujuan.. Jiwa kosong.. Itu yang dia melalak macam anjing tak cukup tulang..

ko pn satu bodoh dok fitnah org xtentu pasal lain kali selidik dl la bodoh...dia kena hack bodoh.

Bukan hina Islam. Melayu bukan semuanya Islam. Non-Muslim Malays are agnostic, practise witchcraft, converted or profess animist, atheist, Buddhist, Catholic, Christian, Hindu, pagan or free thinker. Reference: Google

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu