Wednesday, May 1, 2013

Livingbreadchurch - Malaysia is the nation of sheep and sheep nation stand with Israel

Hari ini satu video telah di upload di laman Youtube oleh pengguna yang menggunakan ID : Karen Dunham . Tajuknya Malaysia Prophecy from Jurusalem . Bagi yang faham apa yang diperkatakan dalam video itu tentu berasa ianya sesuatu yang menakutkan . Maksud "Malaysia Prophecy from Jurusalem" boleh diterjemahkan sebagai "Satu jangkaan mengenai Malaysia dari Jurusalem" .  Permulaan video menunjukkan beberapa montaj yang menunjukkan identiti Israel , kelihatan juga tertera satu alamat laman web iaitu Livingbreadchurch.com .Dari capaian laman web berkenaan, Livingbreadchurch adalah sebuah gerejaa yang ditubuhkan di Florida, Amerika Syarikat dengan mempunyai beberapa buah pejabat yang terletak Juruselam, Israel, Gaza dan Jericho. Karen Dunham pula dilihat sebagai individu yang menggerakkan 'gereja' ini , dan peranan beliau dilihat seolah-olah seperti seorang 'penyampai wahyu tuhan' dalam gereja itu . Sebelum itu beliau telah membuat ramalan berkaitan beberapa perkara yang telah diupload di dalam Youtube. Walau bagaimana pun agak menarik sekali apabila wanita yang berada beribu batu jauhnya dari negara ini berminat untuk 'menyampaikan wahyu tuhan' tentang keadaan politik semasa Malaysia.


Video berkenaan memaparkan beberapa kenyataan dari Karen Dunham dan beberapa pengikut dalam gerejanya dengan beberapa kenyataan yang pasti mengejutkan umat Islam di Malaysia . Bagi yang tak faham English tu.. korang boleh la google translate , terutamanya pak lebai pak lebai PAS yang bertakbir ke hulu hilir memperjuangkan Islam . Ini adalah sesuatu yang serius , satu mesej yang disampaikan dari bumi Israel.

"and tonight we are going into the throne of grace and we are taking Malaysia with us , because it's time for Malaysia to wake up, wake up call over Malaysia "

"..put the governmental of justice on the coming newly elected officials of the upcoming election in Malaysia "

"..we said the people of Malaysia have been called of  ?? father that they have made a right choice ,and we just decree and declare that they were aligned themselves with the purposes and plan of heaven that the government of Malaysia will be in subjection and submitted to the kingdom and government of heaven... , .... so father we thank you that Malaysia is indeed a sheep nation and they have made ready for such a time it is.. " 

"Malaysia stand with the lord, stand with the Israel , Malaysia is the nation of sheep and sheep nation stand with Israel "

"it is your time to awake Malaysia, it is your time to stand up, it is your time to walk to the door for your king have open the door there in Malaysia, there is no more darkness in Malaysia , there's no more holding back in Malaysia.."

"lord i pray , u open Malaysia door , u open the door , let malaysia new gov to do the new thing , let the new government open the door to Israel and have good connection with Israel..."

Jelas sekali ucapan2 di atas mengharapkan agar kerajaan baru bakal di bentuk di negara ini . Dan kerajaan baru ini diharapkan untuk membuka pinta hubungan dengan negara Israel . Soalnya , mengapa video sebegini dikeluarkan , lebih-lebih lagi dalam beberapa hari saja pilihanraya akan berlangsung ? Artikel penulis sebelum ini menceritakan tentang pembabitan elemen-elemen asing dalam proses  pilihanraya di Malaysia dan hari ini muncul satu lagi elemen asing yang seolah-olah memberikan 'isyarat' kepada kerajaan baru yang diharapkan mereka untuk membuat hubungan diplomatik dengan Israel . Pelik dan amat menghairankan sekali kerana kenapa mereka ini begitu berminat dengan Malaysia yang beribu-ribu batu jauhnya dari Jurusalem ? Apa yang istimewa di Malaysia berbanding negara2 lain di dunia ini ? Pasti ada 'barua' yang menjadi dalang di sebalik pembikinan video ini. Persoalanannya,  apa yang mereka tahu dan apa yang kita tak tahu ?

2 comments:

  1. nauzubillah hi min zaliq....

    sentap aku dibutanya...perkara ini sangat serious... harap media2 arus perdana dapat membuatkan analisis dan memaklum kepada umum indikator dan kesan dari maklumat badan ini kepada masyarakat malaysia khususnya. blog tidak cukup sebab masyarakat rural khasnya lebih tertumpu kepada akhbar2 hardcopy dan agak limited dalam mengakses blog2 untuk mencari informasi berkaitan perkembangan politik tanahair ..

    ReplyDelete
  2. Jangan main-main dengan hal Tuhan.

    ReplyDelete