Friday, April 12, 2013

Video Umarak PAS tersebar dek ketidakpuasan hati sekutu PKR dan DAP dengan pembahagian kerusi pilihanraya ?

Agak mengejutkan cerita yang terpapar di blog2 PRO-BN hari ini , kita tak pasti samada berita yang tersebar berserta bukti video itu fitnah atau memang benar2 berlaku . Tak perlu lah aku 'mention' di sini cerita tentang apa , sebab aku yakin di kala aku baru  nak menulis 'entri' ini cerita ini dah tersebar menjadi buah mulut para alim ulama dalam PAS , kalau dulu mungkin mereka sesama sendiri 'cakap belakang' memperlekehkan Anwar dek kerana kontroversi video , kini mungkin mereka tersentap apabila di kalangan mereka sendiri mempunyai isu yang serupa.


Menurut rakan2 blogger yang lain, kiriman ini mungkin diperoleh dari 'musuh' dalam selimut PAS itu sendiri , samada dari PKR atau DAP . Sibuk dengan cerita pembahagian kerusi DUN dan PARLIMEN yang tak selesai antara gabungan PR , PAS , PKR dan DAP . Tidakkah sesuatu yang pelik apabila video ini hanya tersebar di kala perebutan kerusi di antara PAS dan PKR sedang hangat di perkatakan. Malah di Kedah, PAS telah menunjukkan protes dengan mengibarkan bendera hitam.

Menguatkan lagi andaian ini , pertembungan antara PKR dan PAS di Sg. Acheh Pulau Pinang mungkin menimbulkan rasa tak puas hati di kalangan pimpinan PKR terhadap PAS, jadi tak mustahil penyebaran video ini adalah bertujuan untuk menjatuhkan kredibiliti sekutu mereka itu seterusnya membuatkan PAS terpaksa memberi laluan kepada PKR . Penulis tak menolak kemungkinan , ada di kalangan 'underground team' PKR yang membuat 'kerja kotor' ini sebagai modal di 'kemudian hari' . Maksud penulis mereka dah ada kelemahan2 pimpinan tertinggi PAS sebagai modal untuk membuat ugutan supaya mereka bersetuju dengan dasar PKR dan DAP yang jelas bertentangan dengan hala tujuan PAS yang asal.


Mungkin dengan sikap PAS yang bertegas untuk tidak bertolak ansur dalam pembahagian kerusi DUN dan PARLIMEN telah menimbulkan kemarahan sesetengah pihak , dan penyebaran video ini adalah langkah terbaik untuk mereka terus mencantas PAS kerana individu yang terlibat bukanlah calang2 orang dalam kepimpinan parti PAS itu sendiri. Penulis juga berpendapat tidak mustahil 'underground team' PKR juga melakukan kerja2 pengintipan terhadap pemimpin lain dalam PAS, malah mungkin juga DAP . Cuma persoalannya bila akan di keluarkan ? Bukti2 video seperti ini umpama lesen besar kepada PKR untuk memegang 'telor' DAP dan PAS supaya bersetuju dengan apa saja tindakan yang diputuskan oleh PKR.

Nampaknya 'trend' video lucah dalam politik Malaysia semakin menjadi-jadi . Mungkin kerana 'ego' dan 'stress' mendapat jolokan pelakon porno , lelaki yang pernah digelar aljoboree oleh Mat Sabu telah melakukan usaha secara senyap supaya rakan2 beliau dalam PR juga menerima nasib yang serupa. I dah terkena , I have to make sure uolsss pun terkena no matter what ! Pada ahli keluarga insan berkenaan , ini adalah harga berpolitik dengan sekutu yang jahat . Semoga kepimpinan PAS dan ahli2 tegar yang lain mengambil iktibar dari apa yang telah berlaku ini . Sahabat anda telah menikam anda sendiri !!! By the way ... ini lah yang selaluu woranngggg kata... "Kepala atas berbalut kemas... kepala bawah tak boleh control"

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu