Monday, April 1, 2013

Pertanyaan dan bukan memfitnah : Anwar ajar Puteri Jackel 'Sulu' buka akaun twitter ?

Menarik pendedahan yang dibuat oleh blogger Gelombang Wangsa Maju mengenai 'hubungan' antara Anwar dan Puteri Sulu. Dari tinjauan yanf dilakukan, didapati si Puteri Sulu ini mengikuti twitter ketua pembangkang, Anwar Ibrahim. Oleh itu, dengan melihat kembali kepada 'sejarah' peristiwa Sulu ini, pertemuan Anwar - Misuari , dan pertemuan pemimpin PKR yang lain dengan Sultan Sulu .

Apa yang berlaku bukanlah secara kebetulan malah agak jelas seperti ada beberapa 'klu' yang menjurus kepada penyelesaian teka teki ini. Benarlah kata orang dulu2 'bangkai gajah memang tak boleh ditutup' . Mungkin ini lah yang berlaku kepada pihak di sebelah sana. Tak mustahil , pecacai2 atau pemimpin2 PR akan mempersoalkan bukan lah sesuatu yang pelik untuk mana2 individu 'follow' akaun 'twitter' seorang pemimpin 'berjiwa besar' macam Anwar (OMG rasa nak termuntah bila aku tulis 'berjiwa besar' tu).

Mungkin mereka akan 'spin' mengatakan sekiranya Osama Laden mengikuti twitter Tun Mahathir bolehkah mengatakan Tun terlibat dalam kejadian pengeboman di WTC atau Perdana Menteri Israel follow 'twitter' Najib , Najib juga boleh dituduh terlibat dlm pengeboman di Palestin ? Sebenarnya kita perlu jelas mengenai hal ini supaya tak terkeliru dengan 'spin' puak2 di sebelah sana.

Tidakkah sesuatu yang pelik, Puteri Sulu yang baru membuka akaun Twitter setelah berlaku pencerobohan juga 'follow' akaun Twitter seorang pemimpin pembangkang dari Malaysia? Tak mustahil sekiranya Anwart yang mengajar si Jackel untuk membuka akaun twitter ?

Kalau kita tengok, Anwart mmg aktif ber'twitter'. Malah video yang didedahkan Papagomo baru2 ini turut menunjukkan percakapan Anwart mengenai akaun twitter. .yea Anwar memanglah 'ramah' itu Rafizi kata. Buat lah penilaian anda sendiri.
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

No comments:

Post a Comment