Sunday, April 14, 2013

Penerbit Filem Hollywood Patut Guna Kepakaran Video Papagomo

Sebenarnya penulis berasa agak pelik dengan 'macai-macai' dan 'cybertroopers' Pakatan , seolah-olah tak mahu terima kenyataan tentang kelakuan tidak bermoral seorang pemimpin PAS baru2 ini . Malah ada di antara mereka seolah-olah seperti mendungukan diri sendiri dengan mengatakan video berkenaan adalah editing dan orang yang terlibat di sebalik penyebaran video berkenaan adalah Papagomo . Asal keluar video kantoi PR , nama Papagomo yang naik . Pelik benar penulis dengan sikap sesetengah pemimpin dan macai2 Pakatan . Kalau benar lah bagai dikata , iaitu Papagomo mampu untuk membuat semua editing video skandal itu , blogger berkenaan tak perlu tinggal di Malaysia lagi . Dengan kemahiran video editing yang beliau ada itu , tak mustahil dia boleh jadi millionaire kalau buat kerja-kerja ni kat luar negara.



Bayangkan karier politik Bill Clinton boleh berakhir apabila skandal beliau dan Monica Lewinsky tersebar , itu berlaku tanpa sebaran gambar , video atau medium2 seumpamanya . Musuh2 politik Presiden Barrack Obama boleh saja menggunakan teknik yang digunakan oleh Papagomo untuk menghancurkan karier politik Obama . Takkan lah kemahiran pakar2 video dari US tak boleh menandingi kepakaran editing video oleh Papagomo . Kadang2 hal semacam ini malas untuk penulis bicarakan , tetapi terpaksa juga ditulis dalam entri ini memandangkan hal ini rancak dibincangkan dalam Facebook dan forum2.  Mungkin sekiranya ditunjukkan 'video2 editing' Papagomo ini kepada pengarah2 filem di Hollywood , mungkin untuk filem2 akan datang Papagomo akan dibayar sebagai filem editor.

Terbaru, seorang macai Pakatan dengan bodoh meletakkan borang aduan SKMM dalam laman blog beliau kononnya Papagomo sebagai orang bertanggungjawab terhadap penyebaran video Mustafa Ali itu . Tak di nafikan memang dalam blog Papagomo ada dipaparkan cerita mengenai aksi terlarang oleh kepimpinan tertinggi PAS ini , tapi dalam masa yang sama juga banyak blog2 lain memaparkan perkara2 yag sama , malah tersebar secara meluas di laman Facebook dan Twitter , malah di Youtube juga sebelum di remove . Papagomo bukan lah individu yang pertama memainkan skandal Mustafa Ali , ia dah dimulakan terlebih dahulu oleh blogger2 dan facebookers .


Kemudian ia menjadi viral apabila blogger lain termasuk Papagomo 'pick-up' cerita sensasi ini secara berkala. Kalau laporan di buat sebab Papagomo hanya melaporkan cerita , kenapa laporan tak dibuat terhadap portal2 media yang lain ? Akhir sekali , surat laporan aduan kepada SKMM bukanlah satu bukti yang boleh mengatakan Papagomo adalah individu yang bertanggungjawab menjadi dalang fitnah Mustafa Ali , sekali lagi ingin ditegaskan hal ini berlaku mungkin ada kaitan dengan konflik antara PAS - PKR dalam pembahagian kerusi . Malah hal ini pernah di 'hint' oleh Saifuddin Nasution dalam satu press conference baru2 ini .



11 comments:

Papa Gomo setanding steven spielberg!! Salute!

orang2 PR xde akal. dah xwaras.

Kalau takat borang...tu tiru akai rafizi tipu rakyat malaysia dgn cerita pengudi hantunya.

This comment has been removed by a blog administrator.

bela la pemimpin korang walau hakikatnya pahit utk ditelan http://kipasparti.blogspot.com/

melampau gilanya.. kalau ya pun meroyan nak menfitnah org dengan cover line, agak2 la.. apa depa ingat rakyat malaysia ni bodo mcm depa jugak ka? bingai.. akai tadak..

Best betul jadi pemimpin pr buat sex haram bila kantoi salahkan umno......semua salah umno sempurna sgt ke pakatan rakyat ni tk pernah mengaku kesilapan....

"macai seolah-olah tak mahu menerima kenyataan tentang kelakuan tak bermoral pemimpin PAS"

Mereka semua di bayar gaji. Memang itu tugas mereka. Mereka akn buat apa sahaja demi parti. So, x ada apa yg perlu dipelikkan, inilah politik... yg kotor jd bersih.

perenggan yang bawah sekali tu ko nak heran apa. reuter buat berita, utusan petik, utusan yang kena saman. org mcm ni kalau bg jadi pm malaysia, sebulan habih 1 negeri dia jual.

papagomo baik sngt..ahaha..hhh..ahhh.
..jom wtvideo...umno ngok

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu