Monday, April 8, 2013

Penduduk Permatang Pauh dapat 'privilege' untuk tonton sambungan video mahasiswa dengan Anwar ?

Tagline Papahomo vs Papagomo yang tersebar di media maya nampaknya akan dibawa keluar ke dunia nyata pula menjelang PRU-13 . Pengumuman Presiden Nadi Rakyat, Rafi Awang Kecik yang mewakili Papagomo dalam satu sidang media yang diadakan di pejabat SPR , bangunan Yayasan Selangor pada 2.00 petang tadi mengesahkan perkara ini. Menurut Rafi, pertubuhan Nadi Rakyat akan membiayai kos bagi tujuan itu .

Dari 'timeline' twitter Papagomo , beliau berkata bersemuka dengan Anwar di Permatang Pauh sebagai calon bebas merupakan platform terbaik bagi mendedahkan kepada rakyat siapa sebenarnya Anwar Ibrahim yang juga diberi jolokan (dipersendakan) oleh sesetengah pengamal2 media sosial sebagai Papahomo.

Papagomo sebelum ini telah mendedahkan beberapa video sumbang yang didakwa beliau sebagai Anwar Ibrahim sebagai pelaku. Setakat ini telah ada 3 video dikeluarkan yang mana video pertama 'the famous China doll' , kedua 'gay cium ketiak' dan terbaru 'mahasiswa kerjakan i' .

Video2 yang didedahkan itu walaupun agak jelas pelakunya menyerupai pemimpin PR, ramai diantara penyokong dan pemimpin sendiri menyangkal dakwaan itu dan menganggap ia adalah konspirasi UMNO atau teknik video yang diubahsuai. Kemuncaknya kemarahan ialah apabila Anwar memfailkan saman RM100 juta kepada Papagomo. Namun ramai bertanya kenapa Papagomo dan bukannya Eskay ?

Samada menang atau kalah, yang pasti tujuan Papagomo bertanding bukan untuk menjadi ahli parlimen atau mencari glamour murahan. Anwar seharusnya gentar kerana apa saja bakal berlaku di Parlimen Permatang Pauh nanti. Tak mustahil video yang masih belum ditayangkan itu bakal ditunjukkan pada pengundi2 di Permatang Pauh.

Mungkin ada penyokong2 PR akan berkata ini adalah politik lucah, namun putar belit anwar hanya boleh dirungkai dengan bukti nyata iaitu video. Tak perlu kata apa2 kerana , bab bercakap dan spin Anwar memang 'hebat' . Apa pun diharapkan keselamatan Papagomo terjamin semasa kempen nanti kerana kita tahu Anwar mampu melakukan apa saja untuk menutup mulut orang dari berkata kata!
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

No comments:

Post a Comment