Saturday, April 27, 2013

Fitnah RM 58 billion untuk kempen pilihanraya BN menunjukkan kebodohan Ketua Pemuda PAS

Fitnah terbaru yang disebarkan oleh barua2 Pakatan di internet , malangnya di 'pick up' oleh pemimpin muda sengal PAS dalam dia punya 'twitter' . Dikatakan Najib membelanjakan RM 58 billion untuk kempen pilihanraya. Seriously this is the most mothafawking bullshit i'd ever heard ! Fitnah ni menunjukkan kebodohan puak2 Pakatan tentang ekonomi, sebab itu mereka dengan mudahnya menjilat fitnah2 yang ditaburkan oleh pemimpin2 Pakatan , dan sekarang terjawab lah bagaimana mereka ni senang kena tipu pasal harga minyak turun , harga kereta turun , PTPTN dihapus dan macam2 lagi.

Anwar and the gang petik sikit bab2 ekonomi ni sambil spin2 beberapa fakta, pecacai2 jadi mudah kagum. Nak buat analisis atau study sendiri tak faham..jadi dengan mudah la depa ni semua kena tipu. Lepas tu bila bersembang dekat kedai kopi cakap macam pakar ekonomi. Berbalik pasal kisah RM58 billion untuk pilihanraya, penulis bagi 'hint' untuk kita berfikir tentang logiknya perkara ini.

Pertama bandingkan kos itu dengan pendapatan negara kasar, hutang negara dan kos untuk membayar gaji kakitangan awam seluruh malaysia, selain itu tengok juga dari sudut kos sistem pertahanan yang boleh dipertingkatkan dengan RM58 billion..? Boleh buat analisis dan kantoikan fitnah ini dengan mudah. Daripada depa buat fitnah ni, lebih baik sekiranya difikirkan kebenaran mengenai cerita Anwar menyimpan not2 rm1000 dan rm500 . Juga tentang kebenaran cerita akaun2 luar yang dimiliki kroni2 beliau.
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

8 comments:

bodoh serupa keldai nak jadi pemimpin? mapuh....
dah lah buat fitnah melawan hokum Allah, salah pulok tuuu....bodoh bodoh bodoh. ini lah dia bila jadi burung kakak tua kepada kaum peliwat, gay dan homoseks...

Mmg bodoh mcm keldai dia ni. Tau ke tak rm58b tu byk mana. Nak fitnah pun biarlah logik sikit jgn pakai hentam keromo je menyerlahkan kebodohan diri sendiri

Betullah bodo PAS ni.. Anwar yang tak tau buat apa-apa masa gawat dulu( atau memang nak lingkupkan negara supaya senang kuasa asing kontrol Malaysia ? ) depa ikut cakap dia.. nak turunkan minyaklah, turunkan harga keretalah. Nampak tak pandai ekonomi... Hanya orang bodo guna 58 billion untuk kempen di negara Malaysia yg kecil nii. Baik bagi seorang sejuta hanya guna 30 juta untuk 30 juta rakyat Malaysia..... Semua dapat dari budak kecil sampai tua.. Kalau anak lima dah 7 juta family tu dapat... Haaa sape tak suka dapat 1 juta... Gurantee kalah pembangkang tanpa soal. Harap fitnah ni disaman cukup-cukup dan jangan kesihan dah macam dulu..Buat macam Singapura.... pembangkang ni dah mengarut dan tak hormat pemimpin mengfitnah dan menghasut. Jadi biar kena saman sampai tak bangun lagi...

MasyaAllah..maha bodohnya orang2 pas ni...

Ni lah org umno yg tahu kutuk balik. Sila kaji sebelum ulas. Sheikh google ada tak nk guna..ke tak tahu nk guna. Itu clearly bukan statement yg berasal dr dia (pihak pas). Ttpi dia mnyampaikan..detail nya pun admin xtekan tahu2 post je kutuk balik..apa punya adab..cuba la kaji..btul salah..atau mn sumber nya..ni tdk hnya tahu komen kutuk buruk kan dn sbganya. Meh sy nk tlg meh..en admin dan semua di ats, sila lah google sendiri ye..Dr Bridget Welsh..beliau yg mngeluarkn kenyataan tersebut..xkan nk kata beliau dibyr plak oleh PR. Harap maklum. Sekian. Smoga Allah ampuni kita semua.

58 bilion... fuh.. dia ni tau tak duit tu banyak mana..??

semakin terselah kebodohan dia ni...

Sebenarnya yang join PAS bukanlah manusia cerdik dan berakal sebab mereka dipimpin oleh setan-setan menyerupai manusia.

Anon 4:18...58 billion ialah 58 ribu juta...wowww..erk..dr bridget walsh ni keldai bongok dar mana plak ni..

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu