Monday, April 22, 2013

Budak PAS 'hentak' budak PKR di Sg.Acheh.

Malang sungguh nasib Chegubard ni , ditendang ke Sg.Acheh oleh Anwar hingga niat bertanding sebagai calon piliuhanraya di kawasan itu dikritik hebat oleh penduduk2 setempat. Mana orang tak marah, asal dari negeri lain, datang ke tempat orang terhegeh2 nakkan kerusi kawasan, walhal orang tempatan sepatutnya diutamakan. Mungkin hanginn satu badan dengan Chegubard ni, maka satu insiden telah berlaku di hari penamaan calon. Ingat ye... Ini bukan kerja UMNO ,ini kerja sesama uols..m



Penulis pelik betul dengan kepimpinan Pakatan Haremm ini. Kalau boleh semua tempat dia nak 'control' tanpa mengambilkira sensitiviti penduduk setempat. Contoh mudah tengok je Ketua Menteri Penang tu asalnya orang Melaka, asal bertanding kat Melaka ... Tup tup menang bila bertanding kat Penang, terus dilantik jadi Ketua Menteri ? Ewah ewah banyak cantik...takde orang tempatan dari Penang yang berkualiti ke? Mentang2 la DAP parti anak beranak, maka sesuka hati dia je dapat jadi Ketua Menteri.

Berbalik kepada soal pertandingan Chegubard di Sg Acheh. Dah terang dan nyata bahawa akar umbi PAS sememangnya cukup menyampah nak bekerjasama dengan PKR dan DAP yang seolah olah menjadi 'BOS' dalam kerjasama haram itu. Mungkin mereka terpaksa 'pasrah' seketika kerana pemimpin2 mereka sendiri yang mahu diperkotak katikkan PKR dan DAP.

Kalau dibantah maka keluarlah segala hadis nabi dan ayat alquran seolah olah menunjukkan kepimpinan dalam PAS tak bleh ditegur. Buat PAS , cukup-cukup lah dijadikan 'budak suruhan' dalam Pakatan Rakyat walhal kekuatan akar umbi dalam PAS itu sendiri yang menguatkan Pakatan Rakyat..bukan kekuatan PKR dan bukan DAP. Anyway Chegubad 'mengadu' dalam twitter mengenai perkara ini, mujur lah ada screen capture. Selepas perkara ini tersebar di blog2 pagi ini, timeline twitter berkenaan dah hilang...damage control la teww
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu