Monday, April 15, 2013

Amanat Lama VS Amanat Baru Haji Hadi Awang

Masih lagi berkenaan dengan cerita video pemimpin PAS , sebolehnya penulis tak mahu lagi mewar-warkan cerita ini untuk menjaga maruah si pelaku , sebab bagi penulis tak perlu lah dihentak sangat si Cikgu Pa tu , target kita Aljobori sebab dia merupakan segala dalang dan penyebab kucar kacir di Malaysia ni. Tak mustahil dia pun salah satu elemen dalam pembikinan video Cikgu Pa. Tadi penulis terbaca dalam Utusan Malaysia mengenai respon Hadi Awang mengenai video Cikgu Pa semasa dalam ceramah beliau di Kota Samarahan . Amat memalukan sekali apabila beliau begitu selamba sekali menafikan lelaki dalam video berkenaan adalah Cikgu Pa .


Pada penulis , kalau nak jaga maruah sekali pun tak perlu lah menipu , cukup saja dengan perkataan "no comment" . Tindak tanduk beliau menunjukkan sarban yang dipakai oleh seseorang itu tak menjadi perisai untuk orang tu melakukan dosa menipu . Mungkin tidak senang dengan 'statement' yang dikeluarkan oleh Hadi , seorang pengunjung laman forum Cari (Maideen) telah meninggalkan komen berikut untuk kita 'hayati' . Mungkin bunyinya agak kelakar, tapi mesej tersirat yang ingin disampaikan cukup jelas .Amanat lama:

Saudara-saudara sekelian percayalah,
Kita menentang UMNO, bukan kerana nama dia UMNO. Kita menentang Barisan Nasional bukan kerana dia lama memerintah kerajaan. Kita menentang dia ialah kerana dia mengekalkan perlembagaan penjajah, mengekalkan undang-undang kafir, mengekalkan peraturan jahiliyah. Oleh kerana itulah kita menentang mereka. Oleh kerana itulah kita menghadapi mereka. Oleh itulah kita cuba berlawan dengan mereka.

Percayalah saudara-saudara sekelian,
Perjuangan kita adalah jihad, ucapan kita adalah jihad, derma kita adalah jihad. Bergantunglah kita kepada Allah dengan (menghadapi) puak-puak ini kerana kalau kita mati melawan puak-puak ini, mati kita adalah syahid. Mati kita adalah Islam. Kita tidak perlu masuk Buddha, Kita tidak perlu masuk Hindu, Kita tidak perlu masuk Kristian, Tapi kita menjadi kafir dengan mengamalkan 'politik suku, agama suku'.

Yang ni Amanat Baru:

Saudara-saudara sekelian percayalah,
Kita backing Haji Stopa kita, bukan kerana dia Setia Usaha Agong PAS.  Kita backing Haji Stopa kita bukan kerana kita malu kantoi Isle kesana Isle kemari aurat kehulu aurat kehilir tapi bila nak Inzal cakap omputih. Kita backing dia ialah kerana dia sakit lutut, sembahyang pon atas kerusi, buat style missionary pon tak sampai 2 menit dan lepas tu terpaksa tukar cowgirl style, maklom lah sakit lutut.. Oleh kerana Haji Stopa sakit lutulah lah kita backing dia. Oleh kerana itulah kita salahkan UMNO. Oleh sebab Haji Stopa sakit lututlah kita cuba berlawan dengan mereka.

Percayalah saudara-saudara sekelian,
Spender Haji Stopa kita adalah unik, sizenya  adalah besar, spender Haji Stopa adalah one of a kind. Bergantunglah kita kepada spender Haji Stopa dengan (menghadapi) puak-puak ini kerana kalau kita mati melawan puak-puak ini, mati kita adalah syahid. Mati kita adalah Islam. Kita tidak perlu masuk Buddha, Kita tidak perlu masuk Hindu, Kita tidak perlu masuk Kristian, Tapi kita menjadi kafir jika tak percaya Haji Stopa sakit lutut'.

3 comments:

 1. TERBAIKKK...LA BRO, puak-puak bukan reti nak mengaku, malu weh..pak hj ni harap serban saja besar tp akai tarak. wat pa dok bagi alasan macam-macam, ni isu moral, bukan boleh main-main, bukan isu sakit lutut, benda tu sapa pun tak leh jangka, lagi pun pak stopa guna lutut tak smpai seminit, lepas tu dia telentang, so takyah guna lutut. pak hj...nape tak ikut contoh soi lek, gentleman, mengaku terus walau pun video tu kabur, tak bnyak songel, tak bnyak alasan, dia buat dia bertanggungjawab, PRU 13 pun dia tak nak bertanding, itu namanya pemimpin, walau pun dia bukan Islam. Ni nama aje Islam tapi perangai lebih dari setan. Kalau pak hj. dok bagi alasan bodoh tu lagi orang kafir ingat tok guru Islam dok benda-benda macam ni..sudah-sudah la tu pak hj, nasihatkan la pak stopa tu undur diri..Allahu Akbar 3x

  ReplyDelete
 2. Webportal berita edisi percuma tanpa perlu melanggan

  Freemalaysiakini2.com

  ReplyDelete
 3. Cilakak lu.. Sakit perut gua gelak..

  ReplyDelete