Thursday, March 14, 2013

Polis sekali lagi dihina pemimpin Pakatan Rakyat


http://www.youtube.com/watch?v=-tQE9P0Iv1I&feature=youtube_gdata_player

Penyokong-penyokong PKR hari ini bertindak kurang ajar lagi apabila bertindak menahan tindakan polis daripada mengiringi Tian Chua ke pejabat polis di Kompleks Mahkamah. Mereka menganggap tindakan polis itu seperti untuk memalukan pemimpin PKR itu. Polis sekali lagi dimaki hamun dan diperlekehkan ,beberapa pemimpin PKR yang kelihatan pada ketika itu termasuklah Latheefa Koya dan R Surendran.

Penjelasan polis seolah olah tidak dilayan mereka dan mereka seolah-olah cuba merendah-rendahkan integriti polis. Tian Chua hari ini hadir ke mahkamah bagi menghadapi tuduhan di bawah akta hasutan apabila beliau yang dipetik dari media PKR , Keadilan Daily mengatakan kejadian di Lahad Datu hanyalah sandiwara.
*Laporan dan video penuh di KLPos

Ungkapan beliau ini telah menimbulkan kemarahan banyak pihak dan berpuluh laporan polis telah dibuat. Nampaknya kejadian di mahkamah tadi cukup jelas menunjukkan bagaimanakah pengorbanan seorang polis yang bergolok gadai bersabung nyawa menjaga keselamatan negara tidak ada apa2 makna bagi pemimpin2 PKR ini apabila dengan jelas sekali bersikap kurang ajar ! Sekiranya mereka memerintah, bagaimana pula polis2 ini akan dilayan !!?
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

1 comment:

  1. Lateefa Koya !!! sampai bila kamu nak jadi penjilat anwar?

    kamu guna kemahiran undang2 kamu untuk cari loop hole bagi petualang fuckatan menghancor negara ini !!

    apa jawatan dan habuan wang yg.anwar bagi pada kamu sehingga tertutup mata hati kamu untuk keluar dari kumpulan hanyir dan busuk penggadai bangsa itu ! aku nak tanya, apa bangsa kamu??

    gen2felda

    ReplyDelete