Friday, March 1, 2013

Jemputan PR Kepada Waris Kesultanan Sulu ke Sabah akhirnya Mengorbankan 2 Anggota Keselamatan Negara


Sesungguhnya berita yang kita terima tadi mengenai 2 anggota keselamatan negara yang terkorban dek kerana terkena serangan yang dilancarkan terlebih dahulu oleh pemberontak yang datang dari Sulu memang menyedihkan. Malaysia dah cukup bagi muka, tetapi nampaknya pemberontak Sulu ni melampau siap 'open fire' dekat anggota keselamatan kita yang hanya berkawal saja !




Juak2 PR menyalahkan KDN kerana tidak mengambil langkah awal dengan menyerang pemberontak2 itu. Sebenarnya itu bukan lah cara kita walaupun kita ada HAK berbuat begitu. Kalau kita kejam , banyak dah pelarian2 dan pendatang2 haram dah kena tembak ! Kita mmg terkenal sebagai negara yang berdiplomasi, malah kita menjadi orang tengah semasa krisis di selatan Filipina. Bangsa Moro dan Kerajaan Filipina didamaikan.

Namun setelah usaha2 baik dijalankan, ada saja unsur2 iblis dari dalam negara yang cuba memporak perandakan negara hanya kerana taksub dan politik keterlaluan. Akhbar Filipina dan Reuter dalam laporan mereka berkata, waris2 kesultanan sulu ini dijemput oleh pembangkang Malaysia untuk datang ke Sabah. Atas dasar apa jemputan ke Sabah untuk buat rundingan. Tak boleh kah pemimpin2 PR ini ke Sulu utk berunding??? Ternyata agenda mereka dah cukup jelas.

Oleh itu, rakyat Malaysia WAJIB mempersalahkan si tukang pencetus yang menjemput waris kesultanan sulu utk datang ke Sabah. Entah apa si BABI ni menghasut mereka, sehingga begitu berani sekali. Tindakan si BABI sebenarnya utk bagi imej buruk pada kerajaan dan dia akan main peranan tika saat2 getir kononnya beliau lah hero dalam drama yang direncanakan sendiri. Memang sial dasar kepala iblysss.

Inilah polis yang sanggup bergadai NYAWA mereka !!! Yang puak2 PR selalu gelar kononnya polis anjing kerajaan ! Inilah polis yang nak menghapuskan penjenayah di Malaysia. Mereka bergolok gadai nyawa, bila tembak penjenayah mati , mereka disalahkan puak2 jahanam PR kononnya tak ikut human rights ! Sekarang mereka lah yang bergadai nyawa di sana...apa yang puak human rights ni buat ?? Terpekik terlolong macam biasa atau menikus macam BABI..mmg BANGSAT sebab politik jumud PR nyawa anggota keselamatan kita melayang .



"Berikut adalah laporan dari KLPos mengenai krisis yang sedang berlaku di Lahad Datu , semoga nyawa anggota2 kita yang lain dipelihara Allah s.w.t .


Dua komando polis terbunuh setelah terkena serangan mortar di Kampung Tanduo, yang menjadi kubu kumpulan penceroboh bersenjata dari selatan Filipina, di sini hari ini.
Dua komando polis tersbeut merupakan anggota peninjau yang diserang ketika sedang berkawal di satu daripada pos di sekitar Kampung Tanduo.
   
Wartawan Bernama yang berada di kawasan Felda Sahabat 17 di perkampungan itu berkata mayat dua anggota keselamatan itu diusung oleh polis dan dimasukkan ke dalam sebuah trak polis untuk dibawa ke Hospital Lahad Datu."


seterusnya

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu