Monday, February 4, 2013

Presiden Kumpulan Hijau Nak Bakar Kilang Lynas Lepas PRU-13

Hari ni Presiden Kumpulan Hijau , Wong Tack dengan berani mengeluarkan satu kenyataan akhbar (menurut laporan Sin Chew Daily) yang dia sendiri akan membakar loji nadir bumi Lynas sekiranya ia tidak ditutup selepas tempoh 30 hari pilihanraya umum berakhir . Kenyataan 'over confident' Wong Tack ini mungkin berasaskan bahawa keyakinan beliau yang Pakatan Rakyat akan mengambil alih tampuk pemerintahan negara selepas PRU-13 . Sebagai seorang Presiden persatuan yang kononnya menjaga kehijauan alam sekitar , tindakan membakar loji berkaitan petrochemical nampaknya macam satu tindakan yang bodoh dan 'contradict' dengan perjuangan beliau yang nak menyelamatkan alam sekitar .


Tahukah beliau sekiranya kilang Lynas itu dibakar tindak balas kimia dan asap yang terhasil akibat proses pembakaran itu akan mengancam penduduk setempat ? Mungkin beliau nak mengukur sendiri kadar keradioaktifan sekeliling sebelum dan selepas proses bakar membakar itu berlaku ? Selain mencemarkan udara dengan bahan2 kimia akibat pembakaran tak terkawal itu , tak mustahil akan berlaku lagi masalah-masalah lain yang bakal menganggu gugat kesihatan penduduk-penduduk setempat . Bodoh bodoh dan bodoh ... ini lah yang dikatakan buat kerja bangang hanya disebabkan nak jadi hero atas perjuangan sempit dek kegagalan memahami sains .

Oleh itu, elok lah diperhatikan gerak geri pejuang alam sekitar yang hipokrit ini , mungkin banyak lagi tindakan2 bodoh yang akan dilakukan beliau . Dan untuk orang2 kampung di sekitar loji Lynas , perbuatan Wong Tack (Worangg Tackde-Otack) ini mungkin bakal membahayakan kesihatan anda , kita tak tahu apa jenis tindak balas kimia yang akan berlaku ,sekiranya perbuatan ini diteruskan oleh si hipokrit ini. Jadi aku nasihatkan , korang bersedia lah apa2 yang patut .. maklum lah malang tak berbau , jangan disebabkan tindakan bodoh seorang , orang lain di sekeliling mati katak !

7 comments:

cina lu mana ada telur,ada beranika?lu mau bakar atau lu kena bakar.


Saya sokong cadangan wong tack untuk merancang membuat apa yang di luahkan itu sebab selama ini, dalam semangat liberal inklusive terbukaan kelainan demokracy human rites sino centrik vernakular Gen Y MUFC 1M4U gajet roadshow 1M memberi kepercayaan kapada wong tack bahawa transformaci politik dan ekonomi membebas wong tack dari apa saja halangan.

wong tack di terima olih 1M dengan penuh terbukaan dan inklusive.

wong tack dan pengikut serta penyokong dari parti politik saperti DAP PKR PAS MCA adalah sesuai dengan lanskap 1M.

PDRM akan bekerjasama dengan wong tack selagi aman dan damai dan law and order.semua orang bolih cakap apa saja buat apa saja walau pun ada civil disorder dan tidak berharmoni.

Wong tack sudah dendam kesumat sebab kilang ini telah menjejaskan kepentingan PRC di pasaran logan antara bangsa.

Beliau melayan emosi terlampau sedih dan amat kecewa Malaysia mampu menghalang kepentingan monopoli PRC,

Hebat lah wong tack,juara.

Hebat kan 1M.
arjuna waspada
changkat lobak.

cari pablisiti murahan je tuh... untung-untung ada orang sponsor bertanding.... ptuiiiiiii

Cina pembankang hanya perjuangkan PokeT bukan rakyat... Percayalah..

Hmm mitos orang Cina adalah org2 yg pandai nmpknya terbukti tidak betul dengan kenyataan bodoh mamat apek ni.

amende ko mengarut ni labu... Semua blog ko nak copy paste artikel bangang ni...

Dia nak bakar kilang Lynas je ke??? Bakar la sekali kilang-kilang haram yang ada kat Malaysia ni khususnya kat Selangor... ha, kat Balakong tu banyak kilang haram yang mengancam keselamatan penduduk, sisa dari kilang terus disalurkan ke sungai tanpa melalui proses penapisan dan pembersihan... amcam ade berani ke??

Setakat ancam bakar demi nak jadi calon pilihanraya, boleh blah la lu apek...!!!!!!

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu