Thursday, February 14, 2013

Lagi Kerenah Menteri Facebook yang Memalukan BN

Nampaknya 'serangan' aku beberapa hari lepas terhadap seorang menteri facebook nampaknya ada asasnya.  Bukan cakap kosong saja, banyak tindakan2 menteri facebook ini memalukan parti BN itu sendiri. Apabila BN berjaya memperoleh 2/3 kerusi parlimen , diharapkan menteri facebook ini tak tersenarai lagi dalam barisan jemaah menteri, kalau tersenarai lagi entah apa lagi tindakan-tindakan bodoh yang akan dibuat oleh beliau. Tak kisah jawatan dia setinggi gunung mana pun dalam parti yang diwakili beliau, tetapi kalau daya pemikiran lemah baik dari segi IQ atau EQ , lebih elok diambil ahli biasa saja dalam parti yang diwakili  menteri facebook berkenaan untuk menjadi menteri .

Hari ni Ketua Pemuda Gerakan Pulau Pinang , Oh Tong Keong membuat kenyataan akhbar mengatakan bahawa tindakan spontan seorang menteri yang sebenarnya menyebabkan Psy tidak menyertai acara menggaul Yee Sang . Atas pentas tu ada 3 orang menteri , dan salah satu menteri adalah menteri facebook . Jadi boleh lah aku simpulkan, menteri yang dimaksudkan Oh Tong Keong adalah menteri facebook berkenaan . Dah tahu awal2 lagi, menteri facebook ni lah antara individu yang tergedik-gedik 'excited' dengan kehadiran PSY di Pulau Pinang . Kah kah kah ... maaf lah memang tergedikkks , buat apa kita nak nafikan atau dalam istilah pondan 'coverrina' perkara yang memang benar.

Dari kenyataan akhbar Ketua Pemuda Gerakan Pulau Pinang , si menteri facebook ni pandai2 suruh emcee panggil PSY naik pentas untuk menyertai acara Yee Sang . Perkara tak dirancang sebegini memanglah mengejutkan, sekurang-kurangnya kalau ada acara-acara tambahan kenalah bagitau . Untuk international superstar macam PSY, it's all about business .. he don't give a f*ck about what he supposed to do and only did what he was paid for . If he joined the 'extra event' ,then next time client will simply asked him to do this and that, i mean extra thingy which he's not paid for . If he refused, they might asked why in Malaysia you can do the 'extra' Yee Sang event ?? We pay u the same amount of money what ?? Keh keh keh ... lebih kurang gitu lah bunyinya.


Oleh yang demikian, dah semakin terserlah kebodohan menteri facebook ittew ... bagi bullet free kepada Pakatan untuk tembak PM kow kow ! Of course lah , di pihak PSY sendiri beliau tak ambik peduli soal-soal politik , they pay him for Gangnam.. so he Gangnam.. not more not less . Sepatutnya kalau nak ada 'extra event' yang memerlukan sekali lagi penampilan PSY ,perlu di beritahu lebih awal ... additional chargess maaa... , this is how businessman make money . Yea lah sementara tengah laku , baik paku kow kow punya. Malangnya, pecacai Pakatan bijak menggunakan kesempatan yang ada untuk spinnn cerita dek kerana ketidakprofessionalannn (huyooo ayatt) seorang menteri facebook , so 4 me it's better for her to retire from politic ... or learn more . Ni bukan zaman agogo lagi...

1 comments:

menteri Facebook kaya hasil duit buat Facebook,... tuih

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu

Link Blogger Negeri Sembilan / Melaka/Johor