Wednesday, January 9, 2013

Yakini BN Sayangi Selangor : Program Kembara Anak Muda

Barisan Nasional walaupun menjadi pembangkang di Selangor , nampak tak putus2 cuba membela nasib rakyat negeri itu . Ini lah yang sepatutnya ada pada pembangkang mana2 kerajaan dalam dunia ni pun , walau pun ada perbedaan pendapat , tugas pembangkang bukan hanya membangkang saja , tugas pembangkang bukan hanya jual air liur dan janji manis saja . Tugas pembangkang termasuklah turun dan dengar masalah rakyat dan bantu mereka dengan segala kekuatan yang ada . Terbaru , pembangkang di Selangor , Barisan Nasional menganjurkan program Kembara Anak Muda .


Kita tak tahu lagi sejauh mana keberkesanan program ini tetapi kita sedar kesungguhan yang ditunjukkan ini pasti mendatangkan hasil dan memberi manfaat kepada anak-anak muda di Selangor . Walaupun ada yang skeptikal dengan program sebegini , program yang dianjurkan oleh BN Selangor ini sekurang-kurangnya telah ada rangka atau 'basic foundation' untuk menjadikan negeri Selangor lebih baik . Nak harapkan pemerintahan Selangor yang ada sekarang ? Jangan harap lah , boleh kata setiap hari bermain-main dengan politik .. takut sungguh negeri yang mereka pegang sekarang akan terlepas , tak boleh tunjuk dengan prestasi yang baik maka mereka tabur fitnah kepada UMNO dan Barisan Nasional . 

Tapi rakyat Selangor rasanya lebih bijak sekarang apabila merasai sendiri pemerintahan di bawah PR . Janji2 yang ditaburkan dulu semasa PRU-12 hanya tinggal janji saja , tak semuanya ditepati , walau ada yang dilaksanakan masih terdapat kelemahan yang boleh dibangkitkan. Kalau takde kelemahan takde lah tindakan saman dilakukan ke atas kerajaan Selangor oleh penghuni2 rumah2 pangsa dek kerana isu air percuma yang tak mereka kecapi berbanding rakan2 mereka di rumah2 banglo .  Dari rencana KLPos ; 

Menurut Pengerusi Sekretariat Orang Muda Selangor (SERANG), Budiman Mohd Zohdi, golongan muda hari ini merasakan terpinggir apabila Kerajaan Negeri tidak memberi perhatian sewajarnya kerana gagal melaksanakan program yang benar-benar berkesan."Kami menerima banyak aduan dari anak muda di Selangor malahan, isu-isu yang ditimbulkan seperti isu Perumahan Anak Muda, Peluang Pekerjaan Anak Muda, Program Pembangunan Belia, Peluang Perniagaan untuk anak muda langsung tidak dititikberatkan dalam dasar kerajaan negeri," ujarnya kepada pemberita dalam sidang media di bangunan UMNO Selangor semalam.Baca seterusnya laporan di KLPos di sini . Program pertama Kembara Anak Muda akan diadakan di Tapak Letak Kereta , Jalan Suasa Banting . Oleh itu bagi orang2 muda yang berminat , boleh la turun beramai-ramai . Jangan biarkan diri anda terus-terusan dikencing oleh pemerintahan Selangor yang ada sekarang . 

1 comment:

 1. ....................../´¯/)
  ....................,/¯../
  .................../..../
  ............./´¯/'...'/´¯¯`·¸
  ........../'/.../..../......./¨¯\
  ........('(...´...´.... ¯~/'...')
  .........\.................'...../
  ..........''...\.......... _.·´
  ............\..............(
  ..............\.............\... SAY NO TO UMNO

  ReplyDelete