Saturday, December 8, 2012

Northern Utility Resources Sdn Bhd & Penyakit hasad dengki yang tak berkesudahan

Perangai busuk hati , dengki dan menjatuhkan sesama sendiri cukup adalah satu sikap buruk yang ada pada mana2 bangsa pun di dunia ni . Tak boleh tengok orang senang , bermacam-macam cerita dibuat kononnya orang itu "success" sebab ada "cable" kuat dan macam-macam lagi .


Walhal yang cuba dijatuhkan adalah sesama bangsa sendiri , ini lah sikap yang akan menghancurkan sesuatu bangsa itu . Tak ada penyatuan langsung , contohnya macam artikel di bawah ni , kalau lah sikap sebegini berterusan tak hairanlah satu masa nanti bakal menjadi punca kehancuran sesebuah bangsa

Petikan dari artikel KLPos ;

"Tindakan-tindakan sabotaj dan sebaran propaganda hanya akan melemahkan keyakinan dan semangat usahawan-usahawan bumiputera yang lain untuk turut serta dalam industri tenaga dan akhirnya kekal di takuk yang lama ditinggalkan oleh usahawan-usahawan dari kaum lain dek kerana hasad dengki golongan-golongan tertentu.

Perlu diketahui, sektor minyak, gas dan tenaga merupakan salah satu bidang keberhasilan utama ekonomi (NKEA) yang dinyatakan Perdana Menteri dalam program transformasi ekonomi (ETP), oleh yang demikian syarikat-syarikat bumiputera seharusnya mengambil peluang dalam melebarkan sayap perniagaan masing-masing dengan dasar yang diperkenalkan ini."

Artikel penuh di sini

Untuk itu henti-hentikan lah perangai macam ni . Kesannya mungkin kita nampak sekarang tapi generasi akan datang yang akan menanggung derita .

5 comments:

Apasal tunjuk gambar si Keling Pariah tu!!!

Apa kene mengena dengan si Kadiag ni....

Gambar kadiaq sekadar hiasan...zaman dia dulu kan kulim hi tech park ni naik ,x nak speculate lebih2...hehehe

Gambar kadiaq sekadar hiasan...zaman dia dulu kan kulim hi tech park ni naik ,x nak speculate lebih2...hehehe

Dia ni dulu ahli MIC atau UMNO!!!!!??????

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu