Saturday, October 13, 2012

@saifuddinabd , Saifuddin Abdullah Timbalan Menteri contoh dari UMNO

Nampaknya makin hari , sikap Timbalan Menteri yang seorang ni makin menjadi-jadi . Dasar 'politik baru' yang dilaung-laungkan seolah-olah dah menjadi racun kepada UMNO dan Barisan Nasional itu sendiri . Entah kenapa ,orang semacam ni masih dikekalkan lagi sebagai Timbalan Menteri . Pandai menyusun ayat dan kata-kata kononnya nak mengambil hati golongan muda terutamanya pelajar , padahal ramai yang nampakk sikap beliau amat hipokrit sekali . Adakah si akan ada lagi kes Timbalan Menteri keluar UMNO dan Barisan Nasional dan menjadi tukang jilat Pakatan secara rasmi .


Timbalan Menteri ni mungkin anggap diri sendiri hebat dan menganggap beliau berada dalam kelasnya tersendiri , perjuangan beliau dilihat banyak menongkah arus . Tak menjadi kesalahan untuk berbeza pendapat tetapi cara penyampaian perlu dilakukan dengan lebih tepat dan berakal , dan bukannya untuk menyerahkan 'leher' parti yang menaungi anda untuk 'disembelih' . Timbalan Menteri ini sebenarnya cuba menjadi 'populis' , mungkin beliau menganggap sokongan rakyat terhadap UMNO dan Barisan Nasional semakin lemah , jadi beliau cuba menjadi 'hero'  dengan mengeluarkan 'statement'2 yang bernada untuk membunuh UMNO dan Barisan Nasional . Mungkin pada fikiran beliau sekiranya Pakatan berjaya 'menawan' Putrajaya akan ada habuan yang akan diberikan .

Berikut adalah cerita seorang Timbalan Menteri yang dipetik dari Blok MIK . 

"Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah diminta tidak mengamalkan politik 'makan keliling' setelah mengeluarkan kenyataan seolah-olah mempertahankan Suara Rakyat Malaysia (Suaram) yang terbukti menerima dana daripada George Soros iaitu penyangak mata wang berbangsa Yahudi.

Mursyidul Am Kelab Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim (TIBAI), Muhammad Zahid Md. Arip berkata, kenyataan yang dibuat beliau menerusi portal pembangkang yang dibiayai Soros, Malaysiakini, jelas membuktikan Saifuddin kini mencari jalan selamat dengan bersikap liberal demi kepentingan politik peribadi.

Beliau juga membangkitkan persoalan kemungkinan kenyataan itu menunjukkan Saifuddin yang diberi peluang berada dalam Kabinet tidak yakin UMNO dan Barisan Nasional (BN) akan kekal berkuasa pada Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti."

baca seterusnya di blog MIK

Timbalan Menteri yang dinyatakan dalam blog itu sedarlah diri sikit, kalau nak berambus , berambus je lah. Jangan jadi macam parasit , politik baru anda tak kemana , jangan fikir anda bijak . Ramai  lagi yang lebih bijak , please stop showing your fucking pathethic attitude , at least in UMNO in BN , do it on another . Jadi lah orang lebih bermaruah , or else your just another UMNO scumbag whose need to be dismissed from the party ASAP ! By the way , tajuk entry ni  memang missleading supaya, tentulah orang nak membaca artikel2 yang memuji diri sendiri. Kah kah kah , btw Saifuddin Abdullah memang Timbalan Menteri contoh , contoh yang sepatutnya disingkirkan , seangkatan dengan Lajim Ukin

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu