Monday, October 22, 2012

Isu Selangor : 'Samseng' ugut penduduk jangan saman kerajaan Selangor ?

Dari laporan yang dikeluarkan oleh KLPos hari ini , Datuk Sohaimi Shahdan telah mendedahkan ada pihak-pihak tertentu yang dikatakan menghantar 'barua' untuk menakut-nakutkan penduduk flet dan apartment yang mahu membuat tuntutan saman ke atas kerajaan negeri Selangor . Wahhh ?! Sekarang sudah pandai hantar 'samseng' nak menakut-nakutkan penduduk . Agak-agak siapa yang hantar 'samseng' tu ? Lu pikir la sendiri , 'samseng' yang dihantar ni dia tak berani nak jumpa orang2 muda bertenaga , target depa orang2 tua yang dan ibu2 tunggal. Tahu lah kan , orang-orang tua ni tak suka cari masalah , bila dah diugut sebegitu rupa mereka akan redhakan saja hak RM11.40 yang sepatutnya mereka terima setiap bulan sejak tahun 2008 . Orang-orang tua ni juga bila dah diugut mungkin akan menasihati anak2 mereka supaya lupakan saja hasrat nak saman tu ? Maklum lah dah diracun kalau kalah saman , kerajaan negeri akan saman balik hingga bankrap . Pendedahan ini dilakukan oleh Datuk Sohaimi semasa sesi bersama penduduk diantara Gerakan Prihatin Rakyat Selangor di Pangsapuri Selayang dan Pangsapuri Mawar Bt. Beruntung .


Dari laporan portal KLPos ;


"Dalam sesi soal jawab dengan penduduk, Datuk Sohaimi juga mendedahkan ada pihak-pihak tertentu yang cuba menakut-nakutkan penduduk supaya tidak meneruskan tindakan saman terhadap kerajaan negeri Selangor. Penduduk dikatakan didatangi individu yang mengatakan mereka bakal menghadapi tindakan saman oleh kerajaan negeri sekiranya tuntutan meraka tidak berjaya di mahkamah.

Beliau memberitahu penduduk ugutan sedemikian adalah tidak berasas kerana apa yang dilakukan penduduk hanyalah menuntut hak mereka seperti yang dijanjikan dalam manifesto Pakatan Rakyat semasa pilihanraya tahun 2008."Klik sini untuk laporan penuh di KLPos.com

No comments:

Post a Comment