Friday, October 12, 2012

Isu Selangor : Cocky Theresa yang angkuh dan hipokrit , akhirnya di'bogel'kan oleh ex-DAP Tan Tuan Tat

Pada 8 October 2012 , Cocky Theresa dalam portal Free Malaysia Today telah menghentam ex-DAP Tan Tuan Tat yang sebelum ini telah mengkritik beliau . Tan Tuan Tat sebelum ini telah membuat 'press conference' yang membikin hati Cocky Theresa tersentap apabila dikatakan seorang ahli politik yang tak kompeten dan seorang ketua yang lemah . Cocky Theresa membalas mengatakan Tan Tuat tak tahu apa-apa sebab beliau hanya lah seorang bekas ahli DAP , segala apa yang berlaku di dalam parti adalah luar dari pengetahuan beliau apabila meninggalkan parti DAP.


Cocky Theresa sesuai dengan gelaran yang diberikan : ) , dengan bangganya mengatakan sejak berada di bawah DAP Selangor , beliau telah 'berjaya' menjalinkan kerjasama erat dengan jawatankuasa negeri parti itu,  dan juga wakil2 yang dipilih.  Mereka ini akan sentiasa dimaklumkan mengenai perkembangan terbaru mengenai mesyuarat dan isu-isu yang berkaitan kerajaan negeri.  Cocky Theresa mengatakan Tan Tuan tak dimaklumkan segala perkembangan ini disebabkan beliau bukanlah seorang ahli jawantankuasa negeri , wakil rakyat atau kaunselor yang dipilih , jadi tuduhan Tan Tuan kononnya tidak wajar .

sumber FMT baca sini

Kemudian Tan Tuat pada 11 October 2012 , buat kenyataan balas . Dalam kenyataan balas beliau , juga dalam portal Free Malaysia Today , Tan Tuat mencabar Cocky Theresa untuk membuktikan bahawa beliau silap . Tan Tuat sebelum ini mengatakan Cocky Theresaa tak sensitif dengan suara akar umbi DAP dan juga gagal berdepan dengan isu2 yang agak 'panas' dan kontroversi dalam parti itu. Tan Tuan mengatakan disebabkan terlalu banyak jawatan yang dipegang oleh Cocky Theresa sekarang , maka wanita itu seolah-olah dah 'hilang arah'  .

Antara jawatan-jawatan yang dipegang oleh Cocky Theresa ialah ahli parlimen di peringkan pusat , ahli dewan undangan negeri, pengarah PKNS , hal ehwal wanita SACC , dan lain2 lagi state government link company . Isk isk isk ...banyaknya.  Tan Tuat juga mengatakan Cocky Theresa adalah ahli politik yang mementingkan kroni dan tak sedar orang lain terutama ahli DAP akar umbi sendiri memerhatikan beliau . Ohhh kesahnya , nak hapuskan rasuah , nak hapuskan kroni kehulu kehilir , rupa-rupanya diri sendiri buat. Prfttt.. banyak lagi yang didedahkan oleh Tan Tuat mengenai Cocky Theresa dalam FMT .  Antaranya menafikan statement Cocky Theresa yang kononnya beliau dengan ahli2 jawatankuasa negeri dan wakil dipilih ada hubungan yang erat ;


 Ahli jawatankuasa yang dipilih ambil masa yang agak lama untuk memilih ahli majlis , kerana meminda senarai yang dipilih Ronnie Liu pula yang kena 'jerit' di depan Menteri Besar a.k.a Khalid Al-Gagapi. Cocky Theresa bukan pemimpin yang berkaliber apabila Lim Kit Siang terpaksa sendiri menyelesaikan masalah 5 orang ahli majlis yang digugur. 15 cawangan di Klang , hantar surat kepada Cocky Theresa sebagai pengerusi DAP negeri minta penjelasan kenapa 5 orang ahli majlis digugurkan tapi tak dilayan .Cocky Theresa dilihat cuba menutup terus kes ini tanpa membawa isu ini kepada CEC (Jawatankuasa Esekutif Pusat DAP) .

sumber FMT (seterusnya)

Dengan pendedahan Tan Tuat , jelas sekali DAP negeri Selangor bergolak . Indah khabar dari rupa , nampaknya ada yang cuba membolot segalanya dengan kuasa yang dipegang . Baru memerintah negeri dah ramai yang tak berpuas hati , bukan orang luar malah orang dalam parti sendiri . Segala yang ditimbulkan oleh akar umbi di buat-buat tak nampak dan seperti cuba menyembunyikan sesuatu . Bahaya betul kalau orang macam ini jadi salah seorang menteri di Malaysia , memang hipokrit tahap tertinggi . Kronisma akan lebih menjadi-jadi , maklum lah kalau di peringkat negeri pun dah dibuat huru hara apatah lagi di peringkat negara . Oleh itu , kalau nak jadi lebih berkaliber DAP harus buang pemimpin2 macam Cocky Theresa ini ke lubang jamban .

1 comments:

Patutnya perkara mcm ni dedahkan sahaja habis-habisan. Nampak teresa ni mcm smart tp blh tahan jugak kaki balun. Tapi x pe laa cina kifeng@yahudi ni sorganya dijamin nik aziz.

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu