Wednesday, October 31, 2012

Boleh ber 'wifi' dalam kapal terbang pada harga tiket yang murah !

Memang agak terkejut untuk mengetahui bahawa ada perkhidmatan wifi dan hiburan-hiburan lain dengan harga tiket yang agak murah , boleh dikatakan setanding dengan Air Asia punya tiket ! Itu lah yang ditawarkan oleh syarikat Malindo Airways , sebuah lagi syarikat penerbangan tambang murah kedua dalam negara. Untunglah rakyat Malaysia yang selalu guna pengangkutan udara ni, tak perlu pening2 dengan satu pilihan yng ada sekarang iaitu Air Asia . Selain tu Malindo Airways yang merupakan syarikat kerjasama dengan Indonesia mungkin boleh menggalakkan pelancong rakyat di kedua-dua negara.


Nak melancong boleh , jangan melancong terus kerja secara haram dah ler... ohh ya , yang orang Malaysia pula jangan lah ambik kesempatan pasang sorang lagi bini kat sana , maklum lah harga tiket pun dah makin murahhh . Hahaha , cuma aku agak kesian dengan Air Asia , sebelum ni dia bukan main ex dengan MAHB dan kerajaan Malaysia kononnya tak nak pakai KLIA2 kalau permintaan diaorang tak dipenuhi .


Aku nampak itu macam mengugut beb ... ini lah jadi nya kalau dimonopoli oleh sebuah syarikat je . Menyusahkan kerajaan saja nak melayan diaorang punya 'drama'  , walhal dah jadi syarikat gergasi terkenal seantero dunia pun hasil bantuan kerajaan , dah jadi hebat korang nak pijak pulak ? Jadi pada pandangan aku , elok lah Malindo Airways ni ada , tak sesia lah pembinaan KLIA2  yang katanya Air Asia tak nak guna .. maklumlah lah jual mahal mula2 , tapi tak sampai sebulan PM umum pasal Malindo Airways ni terus mengaku nak pakai KLIA2 . Apa pun rakyat Malaysia juga yang beruntung ... ini baru lah "now everyone can fly" , hahahahah

KLIK sini untuk laporan KLPos.

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu