Wednesday, October 17, 2012

Anwar Ibrahim lebih bijak dari Tun Dr.Mahathir

Pagi ni terbaca satu BBM, menarik juga pendapat seorang pengguna Facebook ni dan rasanya patut dikongsi untuk kita fikir bersama. Mungkin pendapat beliau agak ringkas iaitu sekadar membuat deduksi yang agak umum tanpa menyeluruh tetapi apa yang menarik perhatian ialah mesej yang ingin disampaikan iaitu Petronas tak akan mampu memberi 'subsidi' kepada negara ini selama-lamanya.

"Facebook news feed post by: Julia Asraf
------------------------
Julia Asraf wrote:

pendidikan tinggi percuma
kata anwar kita akan tampung dengan duit petronas

turunkan harga kereta
kata anwar kita akan tampung dengan duit petronas

hapuskan tol
kata anwar kita akan tampung dengan duit petronas

royalti kepada sabah dan sarawak
kata anwar kita akan tampung dengan duit petronas

turunkan harga minyak
kata anwar kita akan tampung dengan duit petronas

air percuma
kata anwar kita akan tampung dengan duit petronas

anwar ibrahim = penasihat ekonomi selangor merangkap pakar ekonomi pakatan rakyat
taraf pendidikan tertinggi = degree in sastera.
sumbangan terbesar sebelum terjun politik = sekolah swasta yayasan anda (lingkup)

p/s: anwar hanya degree dalam sastera tp nak bercakap ekonomi. kalau semua perbelanjaan negara nak tolak ke petronas, pak guard pun boleh jadi pakar ekonomi pakatan rakyat. sebagai perbandingan, walaupun mahathir degree dalam md, at least maha clinic (business yg dia buat b4 terjun dalam dunia politik) masih ada until now dan mungkin ramai yang x tahu sebenarnya mahathir adalah antara first malay developer di malaysia (correct me if im wrong)..."

Bila baca komen diatas, memang 'confirm' Anwar lebih bijak selesaikan masalah ekonomi dengan hanya ambil jalan mudah. Krisis ekonomi cari IMF, nak tambah subsidi cari Petronas...mudah kan?
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

5 comments:

haa haa, anwar semenjak aku di kolej lagi dah menyampah budak anwar ni masa tu dia baru keluar ISA tengok muka dia aku dah tak suka jika tak silap awal '76 berlagak macam orang alim, pada aku mudah saja kalau dia tak bersalah mengapa di ISA kan. Sehingga kini perangainya tak berubah malahan semakin terkutok, anwar ni takakan berubah dan bertaubat. Sifat malu adalah sebahagian daripada iman. Adakah Anwar mempunyai sifat malu.

betul tu...tak hairanlah muka sipenipu dan sipembohong tersohor semakin hari semakin huduh, kering layu tak ada nur, serabut dan semakin masam mcm cuka, muka ketulahan kerana perbuatannya sendiri.....hahahahaha.

hahaha saja letak gambar Anwar macam tu , very photogenic ... kah kah kah

salam minta di pautkan www.besorsebelah.blogspot.com ke blog tuan.

tq tuan

anuar memang bijak...bijak menipu, bijak membohong dan bijak menjubo...umpama pelandok yg bijak menipu...pelandok lupakan jerat tapi jerat tak lupakan pelandok.

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu