Tuesday, September 4, 2012

Pelajar buat aksi berak dikatakan buat aksi pijak ,apa motif Malaysian Insider ?

Tengoklah bagaimana portal online pro pembangkang spin . Tajuk nya polis tahan pelajar yang pijak poster PM. Setahu aku, polis tahan student yang melondehkan seluar (nampak punkoq) dan dihala ke arah gambar PM seolah-olah tengah berak. Persoalan sekaran kenapa Malaysian Insider tak tulis polis tahan pelajar yang melakukan aksi berak ke atas gambar PM ?

Aku agak puak2 PR akan guna isu ni untuk mempersoalkan penahanan si biadap itu hanya kerana dia pijak gambar PM . Mungkin akan dipersoalkan adakah 'makam' PM tu tinggi sekali sampai gambar dipijak pun kena tangkap walhal semasa pilihanraya banyak je poster2 gambar calon termasuk DS Najib Razak bersepah sepah dijalan raya , dilanggar kereta dan dipijak-pijak ?

Well..it doesn't work that way machaaa..tindakan malaun2 tu memijak adalah untuk menjatuhkan maruah PM dan seolah-olah simbolik menghasut rakyat untuk membenci pemimpin negara yang sah. Seperti yang diduga mereka akan 'spin' menggunakan isu2 lain berkaitan macam Anwar kena baling slipar, Lim Guan Eng kena hantar kek taik dan sebagainya. Isu isu balas yang dimainkan mereka macam tak kena pada tempat dan masa.
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

No comments:

Post a Comment