Sunday, August 26, 2012

Srikandi ke hulu srikandi ke hilir , akhirnya Ummi Hafilda dah mula mengungkit !

Bila baca portal media FMT mengenai kenyataan Ummi Hafilda semalam , seriously aku nak termuntah dengan kewujudan jenis2 manusia yang sengal macam ni . Jelas perjuangan menyokong UMNO sebab nak dapat balasan , jenis2 manusia macam ni patut di terajang terus dari UMNO . Sedar lah diri sikit Ummi Hafilda , untunglah UMNO nak terima sebelum ni , kalau diterajang terus .. apa akan jadi ? Sebelah sana pun dah chop engko sebagai 'perempuan murahan' dan segala macam cacian . Kalau sebelah sini pun chop , apa lagi engko ada kat Malaysia ni ??? Pi menetap kat Zimbabwe je la .. untung2 boleh jadi kroni Mugabe . Sebelum ni blogger Papagomo ada hentam si Ummi Hafilda ni pasal perangai yang tak semengah , demand ke hulu dan demand ke hilir (klik sini).. masa tu aku tak berapa ambil kisah sangat , tapi bila dah buat 'statement' macam mengungkit kononnya pasal dia , Pak Lah dan Najib boleh jadi PM , betul-betul bikin panasss ... and WHO DO U THINK U ARE ?! Nak buat kerja ikhlasss la beb ...


Aku bukanlah jenis yang menjilat pemimpin , tapi kalau ada  beberapa kerat yang kononnya mengaku 'srikandi' mengungkit jasa mereka , aku kata  "JUST TO HELL WITH YOUR STATEMENT! " . Kalau bukan Pak Lah dan Najib yang jadi PM pun , si Ummi ni mesti cakap benda yang sama , tak kira lah sapa pun jadi PM ... dey Ummi , Tun Dr. Mahathir masa tu memang dah nak bersara pun... sesiapa pun boleh jadi PM yang mengganti , takde kena mengena dengan 'pendedahan' ko tu ! Sial betul ...  jenis-jenis manusia yang macam ni lah melingkupkan parti UMNO . Tolonggg lahh sesiapa lagi yang rasa nak mengungkit , menggugut , dan sebagainya sebab tak dapat habuan tolong tampil ke depan buat statement ... senang sikit cam muka dan harapnya Majlis Tertinggi UMNO tak bagi muka kat depa semua ni, sebab jenis2 macam ni kalau disimpan lama-lama akan jadi barah ! Parti UMNO berkhidmat untuk rakyat dan bukan bagi kelebihan untuk orang yang jadi ahli UMNO . Betulkan niat sertai UMNO sebab nak bantu rakyat , bukan nak glamer , bukan nak jawatan , bukan nak projek ... bila tak dapat yang diinginkan mula lah memberontak , celaka2 macam ni elok saja ditendang jauh2 dari UMNO ... sekian terima kasih . Jangan jadi macam video klip kat bawah ni ...

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu