Thursday, August 9, 2012

Puisi untuk UNISEL ...

Sebenarnya .. ini hanya status seorang rakan FB , tapi bait-bait yang disusun semacam puisi dan cantik pulak tu . Jadi aku rasa elok di 'share' di dalam blog ini dan sama2 kita fikirkan setiap bait-bait 'puisi' itu . Ada makna tersurat dan tersirat .


Unisel ! oh Unisel...


"Rosmah kata...lebih baik aku berhenti drpd jadi Canselor.....not worth to be among the cuckoos .......and she left honorably..."


"YB Dr Dzul kata Talam hutang Unisel RM 134 M....hence the Round Tripping Exercise to recover the debt....."


"Rafizi kata kalau PR memerintah, pendidikan tinggi percuma, tapi buat permulaan tak depa tak dpt walk the talk kat Unisel"


"Khaled Nordin pula tarik bantuan PTPN, tapi reinstate balik.."


"Faekah kata Unisel jual asset RM 30 M utk menebus asrama.."



"YB Chua kata hutang Talam kpd Unisel telah diberi diskaun RM 30 M...tak tau apa pasal"


"Jana Niaga kata sudah 15 bulan Unisel tak buat pembayaran kpd mereka utk bayaran BOT"



"Khalid pulak....not sure apa yg dia kata....."

"BN kata kami yg bangunkan kampus ini tanpa dana rakyat...thru land swap dgn Talam"

"Student lah yg jadi mangsa.......depa dah bertempik ....mana asrama kami"

"Actually apa yg PR buat utk Unisel......selain jadi punching bag ........"

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu