Sunday, August 12, 2012

Namewee buat 'taik' lagi ! Hina Lin Dan , Chong Wei pulak kena minta maaf!

Belia kebanggaan DAP , Namewee yang sebelum ini membuat macam-macam jenis penghinaan (Lagu Negaraku , pekerja TNB , pengetua sekolah..) , kali buat hal yang sama lagi . Cuma kali ni 'penghinaan' Namewee lebih bersifat internasional . Kenapa internasional? Sebabnya , rappers separuh masak ni tulis lirik lagu yang menghina jaguh badminton China , Lin Dan . Entah la apa yang tak puas hati sangat dengan Lin Dan , takkan lah sebab Chong Wei kalah pun sampai perlu penghinaan macam tu ? It is a fair game lah .. terima ja kekalahan Chong Wei dengan hati yang terbuka .



Bila dah ada rakyat Malaysia yang agak 'berpengaruh' buat perangai yang memalukan macam ni , tentulah akan jadi bahan ketawa oleh masyarakat antarabangsa . Mungkin boleh dianggap negara 'kiasu' yang terbaru selepas Singapore yang digelar sedemikian sebelum ini . Apa yang lebih menyedihkan lagi , 'kerja-kerja kotor' Namewee ini terpaksa 'dibersihkan' oleh Chong Wei sendiri . Entahlah tebal berapa inchi muka beliau meminta maaf kepada Lin Dan atas sikap segelintir masyarakat Malaysia yang poyo dan attention seeker macam Namewee ini . Berikut ialah lirik-lirik lagu yang menghina Lin Dan ;


"Learned that you love my movies/ Secretly watched Nasi Lemak 2.0 alone/ Hantu Gangster is about to open/ Sincerely inviting you to the premier/ But heard you're in London now and can't attend/ Never mind, it's more important to fight for the country."

"When I turn on RTM1/ Saw you fighting hard for the motherland/ Won the first round easily/ Everyone's happy, but in the second round/ That stupid [expletive] from China was so powerful/ As though he was on dope/ Driving you off to the bottom of the ravine/ And running out of steam just like that."

"Although you have lost and tears have gone dry/ The whole of Malaysia is sad for you/ Even the fat woman is sobbing/ Although you've been defeated, don't cry anymore/ I promise to watch my movie with you/ When you come back and let you laugh to satisfaction."

"Although we don't have an extra holiday/ Or free branded ice-cream/ You're the hero of Malaysia/ No matter who win or lose/ We all love you."

Mungkin setelah dikritik hebat , Namewee akhirnya meminta maaf . Namun orang kata kalau terlajak perahu tak boleh diundur . Tindakan beliau jelas menunjukkan ketidakmatangan berfikr , entah kenapa ada yang sanggup melabur untuk filem yang dibuat oleh si Namewee ni. Mungkin tindakan 'gila' Namewee yang terbaru ni cara beliau nak promosikan filem Hantu Gangster yang sedang ditayangkan di pawagam sekarang , tapi sebaliknya mungkin akan berlaku kerana mungkin ada yang akan boikot hasil kreatif si mulut lanchang ni

6 comments:

yg lagi aku pelik bila ramai pulak artis melayu bodoh nak lg berlakon citer dia ni

sorang pun tak berani saman.... cakap je pun tak guna.

pasal artis berlakon dlm filem dia ni..aku x kisah sgt..sb dia nak buat citer 1 malaysia..x heran la..tp dia siap2 hina lin dan dkt video..mau x org2 china bantai dia ni sb kutuk lin dan..hu3 kesian datuk lee chong wei sb kena minta maaf dkt rakyat china..

Dia,klau dduk indon memg dh kne tibai ngn rkyt bab hne ngra sndri,klau s'pore,memg kne sebt la..psal dia?kecoh dnia?xpe chong wei,Lin Dan still ur bestfriend..tlg la org2 m'sia,arts2,bukak mta,jgn tros d'prbdohkn..

org mcm ni jenis kaki bangku.. xpaham erti semangat kesukanan.. kalah menang tak penting tu rezeki msg2.. yg penting diorg dah bagi all out dan buat org semangat nk tgk game tu.. walaupun kalah tapi puas hati..DLCW dah bagi all out utk menang tp ttp tewas pd lindan bkn bemkna DLCW xbgus tp bkn nsb dia.. tgk la jarak mata akhir diorg nmpak ksungguhan msg2 utk menang.. ak cukup bangga dgn DLCW dgn injured x100% baik masih lg dpt pingat.. DLCW sndri mengakui khebatan Lin Dan begitu jgk Lin Dan akui DLCW saingan yg hebat.. org yg xde tamadun je yg keje nk kutuk org len..pastu nyusahkan n memalukan org lain..

btol...sy skong pd mreke yg dh kmen..hrap krjaan tak memndg trhdp politik shje,tp pndg arh ke depn,sekarang,bangsa sendri sesama gduh,tapi bangsa lain snyum mliht..bngsa mlyu dh takde perpaduan..hrp buka mata,thdp org yg x btmadun.

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu