Tuesday, August 7, 2012

LGBT Boleh ! Resepsi Perkahwinan Gay di Malaysia, Malaysia Book of Record ?

Artikel malam ni adalah artikel 'copy paste' dari seorang rakan blogger . Walau bagaimanapun, bukan lah tujuan aku untuk menjadi sinikal kepada kaum-kaum LGBT . Diharapkan rakan-rakan LGBT yang mengenali aku tak lah tersinggung bila membaca artikel ini . Artikel ini lebih kepada 'sinikal' kepada kumpulan2 tertentu yang lebih cenderung memperjuangkan sesuatu yang menjurus kepada mainan politik sedangkan tugas utama mereka adalah mempertahankan nilai2 murni yang tidak tersimpang dari tabii manusia . Wanita untuk lelaki dan lelaki untuk wanita , bukan sebaliknya. Ya..hak asasi manusia perlu dihormati, namun hak asasi yang songsang tak perlu lah dibiarkan berleluasa seolah-olah satu promosi . Apabila ini berlaku makin ramai yang akan berani melakukan perkara yang serupa . Sesuatu perlu dilakukan untuk mengelakkan hal ini jadi lebih meruncing.


petikan artikel dari blogger Sahabat Gunung ;

"Tahun lalu, seorang rakyat Malaysia keturunan Cina, Ngeo Boon Lin yang juga seorang paderi gay telah mengambil keputusan mengahwini rakan sejenisnya di sebuah gereja di Amerika.

Pasangannya seorang lelaki kulit hitam, Phineas Newborn III adalah seorang produser pementasan muzikal Broadway. Perkahwinan pelik itu dilaporkan telah didaftarkan di New York.

Semasa di awal meletusnya berita perkahwinan gay mereka berdua, pelbagai lapisan masyarakat Islam, Hindu dan Buddha telah meluahkan bantahan, kecaman dan kemarahan mereka terhadap tidakan luar tabie tersebut."

seterusnya

No comments:

Post a Comment