Thursday, August 9, 2012

Disebalik kisah konflik antara Datin Seri Rosmah dan anak perempuan ..

Rupa-rupanya kisah Rosmah dan anak perempuan yang berkahwin dengan 'Dr'. Fazley ada kisah disebaliknya . Ini didedahkan oleh blogger The Unspinners . Selama ni aku terfikir juga, mana ada ibu di dunia ini yang sengaja nak berkrisis dengan anak yang dikandungnya selama 9 bulan . Bayangkan setelah sanggup menggadaikan nyawa untuk melahirkan anak , ibu yang mana sanggup memutuskan silaturahim dengan anak . Namun kalau ada anak yang berkelakuan kurang ajar dan derhaka dengan ibu selepas segala pengorbanan yang dilakukan ,takkan lah masih nak membelai dan ditatang anak macam tu ? *Mohon tonton cerita'Anakku Sazali' lakonan P.Ramlee kalau anda free.Dari blogger The Unspinners..

Satu perkara yang kami cuba elak dalam memainkan isu adalah yang melibatkan hal ehwal dalaman keluarga. Maklumlah kita sebagai orang luar hanya tahu sedikit saja cerita. Walaupun ada fakta yang boleh dikemukakan, sejarah dan susunannya sering diluar pengetahuan awam.

Contohnya, apabila Uncleseeker memainkan isu yang melibatkan faraid keluarga Sultan Johor, itu tak patut. Ia bukan isu melibatkan orang ramai tapi hal dalaman keluarga. Bertambah lagi, ianya maklumat bocor dari mantan peguam Almarhum Sultan Johor Sultan Iskandar, Kamal Hisham yang melarikan diri kerana ada salahlaku.

seterusnya

No comments:

Post a Comment