Thursday, August 30, 2012

Betul ke Lajim Ukin nak buat 'sharp U-turn' sebab tak tahan 'ditutuh' Anwart ?

Dari  'cakap-cakap' di laman sosial Facebook , katanya ex Timbalan Menteri , Lajim Ukin nak buat 'sharp' U-turn masuk UMNO semula ! Ehh.. betul ke ni ? Apa sebab U-turn ? Ok .. ni orang kata la , bukan aku kata, dia nak buat U-turn sebab kena basuh 'kaw-kaw' dengan Anwar sebab tak berjaya tarik pemimpin-pemimpin UMNO / BN Sabah lompat parti . Hmm kalau betul lah ada plan macam ni , aku harap Dato' Seri Najib 'kirim salam' je dengan Lajim Ukin .. orang macam ni boleh tikam belakang anytime je . Kalau nak masuk jugak , kena monitor closely ... jadi ahli biasa je la . Tak pun elok apply ja keahlian Parti KITA . Lebih kurang sama 'spesies' dengan Zaid Ibrahim ni . Bagi pemimpin yang ada 'plan' nak lompat jangan ingat Barisan Nasional 'desparate' sangat ... nanti ada yang menyesal tak sudah !


Seperti yang aku cakap dulu, orang Sabah bermaruah .. depa tak nak ada pemimpin yang U-turn ke hulu U-turn ke hilir . Pemimpin yang suka ambik kesempatan , pemimpin yang tak kenang budi , pemimpin yang sentiasa harap balasan ... dan macam2 lagi la .. so bagi penyokong2 ketegag Lajim Ukin , mungkin ini masanya nak menilai semula pemimpin anda . 

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu