Wednesday, July 4, 2012

Skandal RM 1 billion, kerajaan Pakatan Selangor ambil tindakan mahkamah untuk 'tutup mulut' ?

Selalu orang sebut 'like father like son' ,untuk digunakan dalam politik pulak kita ubah jadi 'like anwar like pecacai' . Sebenarnya itu lah apa yang berlaku sekarang. Anwar dalam proses membentuk angkatan manusia yang menganggap fitnah itu ok kerana itu caranya berpolitik, Ini yang telah dijelaskan oleh YB Gobala dalam temuramah TV3 baru-baru ini.

Namun apabila sesuatu yang mengaibkan diri sendiri didedahkan ,maka gerombolan angkatan pemfitnah ini cepat2 melakukan tindakan untuk menutup mulut melalui tindakan mahkamah. Bila dah ada campur tangan mahkamah, pihak2 yang terlibat secara terus dengan pendedahan sukar utk 'follow up' kerana boleh dianggap menghina mahkamah jika diperbincangkan secara terbuka.

Seperti Anwar, Khalid juga melakukan perkara yang sama iaitu ambil tindakan mahkamah apabila wakil MCA mendedahkan skandal RM1 billion. Khalid boleh saja membuat penafian dengan membawa segala data yang boleh menyangkal namun tindak balas beliau bukan lah penafian atau penjelasan fakta tapi tindakan mahkamah. Ni lah kaedah yang diguna utk tutup mulut! Cess kebebasan bersuara konon !
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

No comments:

Post a Comment