Sunday, July 1, 2012

Pakatan 'Haram' nak PM bercuti pakai pakej tambang murah Air Asia ?

Aku tanya jah ni..bukan fitnah. Kalau dah nama pembangkang , segala hal pun nak dijadikan isu . Asal ada kaitan dengan PM , depa nanti cari isu, tak boleh serang PM , serang keluarga, tak boleh serang keluarga serang besan , kemudian serang sahabat2 PM . Kali ni , kumpulan sarkis pembangkang persoalkan kenapa PM bercuti guna pesawat rasmi kerajaan (sumber) . Bagi aku lah, seorang PM adalah tetap PM walaupun dia bercuti , walaupun dikatakan 'bercuti' , aku percaya PM sentiasa dalam mode bersedia . Apa-apa keputusan yang penting kena tanya PM juga . Katakan PM naik penerbangan tambang murah Air Asia bercuti di satu destinasi , tiba-tiba ada urusan penting atau emergency yang PM kena 'attend' atas kapasiti beliau sebagai seorang ketua negara .


Takkan lah nak tunggu pesawat rasmi kat Malaysia terbang ke tempat percutian dan kemudian angkut PM ke destinasi ?  Come on lah , takkan PM nak tempah tiket penerbangan komersil di saat-saat emergency ? Jadi bahan gelak negara2 lain ... PM Singapore boleh gelengw kepala je ! Nak tompang pesawat rasmi negara lain ?? Prfttt buat malu Malaysia je ... bodoh betul la Pakatan Haram ni , bangkitkan hal remeh temeh ! Lebih elok kalau ada pesawat rasmi standby , mana tau ada apa2 hal emergency, contigency plan ke ada . Masa bagi seseorang ketua negara adalah amat penting !

Ni bukan soal nak 'show off' ketawadukkan di depan rakyat lagi . Selain soal kepentingan masa , soal keselamatan ketua negara pun kena pikir juga . Naik pesawat komersil , tiba2 ada terrorist 'hijack' . apa cerita ? Kecoh satu dunia nanti PM Malaysia antara tahanan pesawat komersil yang dirampas sebab 'over' tawadduk . Pelabur2 asing kalau tengok kejadian macam ni, confirm depa teragak-agak nak melabur kerana keselamatan PM Malaysia tak terjamin , anytime boleh bertukar pemimpin sebab soal keselamatan yang tededah . Bila tukar pemimpin, polisi kepimpinan pun bertukar , jadi pelabur akan rasa 'insecure' dengan pelaburan mereka .

3 comments:

ada tu KM...mula2 jer pakai ekonomi klass...sekarng dak lagi....hehehehe

Pembangkang ni umpama bodoh tak bolih diajar.

apa kata pemimpin pembangkang mulakan dulu dalam negeri,jangan gunakan kereta peribadi gunakanlah pengangkutan awam teksi ke bas ke atau pun kereta sapu untuk ketempat-tempat ceramah pasti rakyat akan kagum.

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu