Sunday, July 1, 2012

Kerajaan DAP Penang cuba palit 'taik' pada Kerajaan Pusat ! Hipokrasi Terlampau !

Maklumat ni aku kutip dari Facebook seorang rakan . Lihatlah betapa kerajaan DAP Pulau Pinang cuba memutarbelitkan fakta . Segala janji-janji dah di 'spin' diaorang .Rakyat nampak macam kerajaan Persekutuan yang jahat dan kerajaan negeri DAP yang baik . Namun hakikatnya berbeza. Mujurlah sekarang pembohongan-pembohongan seperti ini boleh dijawab dengan pantas di internet.



Memang dasar mencekik darah DAP ni , depan rakyat cerita lain belakang rakyat bikin cerita lain . Perjanjian awal , kerajaan negeri sedia tanah & kerajaan pusat bagi bajet untuk bina rumah . Ok lah tu , negeri dan persekutuan sama2 berjasa pada rakyat. Cerita terbaru , di bawah DAP depa cuba nak 'twist' dengan meminta kerajaan persekutuan beli tanah dah buat rumah . Ewahh ewahhhhh ... dah la tanah minta kerajaan persekutuan beli , rumah pun minta bajet persekutuan , tapi canang kat rakyat Penang itu semua usaha DAP ! Ptuihhh ... memang hipokrasi tahap melampau ! Duit hang pa sapu , nama hangpa dapat ... siap palit taik lagi kat kerajaan persekutuan .

Dari Facebook The Rise of MCA ;

LGE sebagai CM tahu perjanjian dimana kerajaan negeri menyediakan tanah dan kerajaan persekutuan akan membina rumah rendah dgn kos dibiayai oleh kerajaan persekutuan. Kini LGE minta kerajaan persekutuan beli tanah dan mahu pula lebih 300 unit rumah kos rendah sedangkkan silver channel telah menunaikan janjinya yang baki 70 unit itu adalah janji Pakatan Rakyat melalui YB Lim Hock Seng memberi janji manis kepada penduduk rumah hijau yang PR akan membina rumah jika PR menang di P.Pinang.

Kini kenapa kerajaan persekutuan perlu dipersalahkan dan kenapa kerajaan persekutuan perlu menanggung kos membeli tanah sedangkan itu adalah tanggongjawab kerajaan negeri. LGE kata nak beritahu kerajaan persekutuan tanah yang dimaksudkan dalam masa 10 hari dan dimana kah tanah yang dimaksudkan itu. Tanah kenalah disebelah atau hadapan tapak rumah hijau yang sedia ada sekarang kerana itu adalah janji LGE kepada baki penduduk rumah hijau.. Janji misti di tepati

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu