Thursday, July 26, 2012

Kapal Meletup di Jeti Mega Methanol, Labuan ! 6 orang dijangka terkorban


Breaking news ! Kapal minyak Petronas meletup di Labuan . Menurut sumber Berita Harian online , seramai 6 orang dikhuatiri mati. Letupan berlaku ketika 'loading' minyak di jeti Petronas Mega Methanol.Kapal Mt. Bunga Alpinia itu dikatakan meletup pada pukul 2:30 pagi waktu tempatan , hingga sekarang kerja2 mencari mangsa sedang giat dijalankan . Perghh memang menyeramkan kalau benda2 macam ni berlaku . Sebenarnya, aku banyak jugak terlibat untuk kerja2 di LNG port ni . Memang Petronas cukup strict dengan safety ni kat jetty LNG, terutama kat kawasan yang dilabelkan sebagai 'hazardous' . Loading and Unloadaing tu memang confirm 'hazardous' area , cuma sekarang aku tengah fikir apa yang sebabkan kebakaran tu ? Adakah 'spark' dari kapal itu sendiri atau 'spark' yang berpunca dari kawasan jetty . Gambar2 lain juga boleh ditengok di blog Pinkgoodness

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu