Saturday, July 28, 2012

Duduk dan menjerit di atas jalanraya, bekas pemimpin PKR didapati bersalah !

Dari sumber Bernama , MP Padang Serai N. Gobalakrishnan yang sudah berputus arang dengan gerombolan Pakatan Rakyat nampaknya terpaksa menghadapi hukuman terhadap dosa silam yang beliau lakukan semasa menjadi pengikut setia parti itu . Semasa dalam Pakatan , boleh dikatakan Gobala antara pejuang Pakatan yang ekstrem sanggup menghadapi apa2 tindakan sekali pun demi mempertahankan perjuangan parti itu . Malangnya, kepimpinan parti tidak menghargai apa yang dilakukan Gobala. Sudah jatuh ditimpa tangga , itu lah nasib Gobala . Beliau terpaksa menghadapi hukuman terhadap perjuangan yang sia-sia . Namun, Gobala bertindak bijak keluar dari kumpulan Pakatan haram apabila menyedari ada sesuatu yang tak kena dalam perjuangan parti politik gerombolan itu . Mereka yang masih kekal , mungkin masih gembira diperbodohkan atau dah dijanjikan habuan2 yang tertentu . Berikut adalah laporan dari Bernama .


BUKIT MERTAJAM – Anggota Parlimen Padang Serai N. Gobalakrishnan hari ini didenda RM5,000 atau enam bulan penjara oleh Mahkamah Majistret di sini kerana menghalang tugas penjawat awam pada 2009.

Majistret Mohd Azhar Hamzah membuat keputusan itu setelah mendapati pihak pendakwaan berjaya menimbulkan keraguan munasabah terhadap fakta kes serta mengambil kira kepentingan awam. Mohd Azhar berkata hukuman yang dikenakan terhadap Gobalakrishnan perlu dijadikan pengajaran oleh tertuduh serta orang ramai.

Gobalakrishnan didakwa menggunakan kekerasan menghalang Sub Inspektor M. Karunamuthi daripada menjalankan tugasnya di hadapan Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) di sini pada 11 pagi 17 Ogos 2009.


Dia dikatakan mengingkari arahan polis dengan menggunakan alat pembesar suara serta melaungkan kata-kata berunsur provokasi termasuk menghambur kata-kata kesat terhadap polis.

Dia didakwa mengikut Seksyen 353 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara dua tahun atau denda.

Selain itu, katanya, Gobalakrishnan juga mempunyai rekod kesalahan sama dan dikenakan denda RM1,000 oleh Mahkamah Majistret George Town pada 2010.

Sementara itu, Gobalakrishnan yang ditemui di luar mahkamah berkata beliau akan mengemukakan rayuan bagi mengenepikan hukuman itu yang akan difailkan oleh peguamnya Saiful Ambar Abdullah Ambar pada Jumaat.

Anggota Parlimen bebas itu yang mengumumkan keluar daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) awal tahun lepas juga berkata beliau akan terus berkhidmat untuk pengundi Padang Serai melalui Pekemas, sebuah badan bukan kerajaan. -BERNAMA

No comments:

Post a Comment