Thursday, June 7, 2012

YB 'Gangster' DAP Komtar Tunjuk Samseng Lagi !

Tentu korang masih ingat kes YB 'Gangster' DAP Komtar yang angkat tong gas kat kedai mamak satu ketika dulu . YB yang aku maksudkan ialah Ng Wei Aik , hari ni sorang lagi jadi mangsa kekejaman 'Gangster' DAP ni . Kali ni bukan 'deal' dengan restoran mamak , kali ni dia tunjuk samseng dengan seorang peguam pulak . YB samseng ni menghantar surat berbaur ugutan kepada seorang peguam kerana menarik diri dari mewakili 'client' beliau dalam satu kes. Antara petikan surat yang dihantar oleh 'samseng' DAP ni ialah ;


“I will not hesitate to take further action against anyone who cannot uphold his/her professionalism by continuing to represent your client(s) for the legal suit.”

Menyirap darah beb, punya celaka samseng ni . Beliau adalah wakil rakyat dan apa hak beliau untuk hantar surat berbaur ugutan macam tu ?

Si 'samseng' DAP Ng Wei Aik seolah-olah memaksa peguam ni untuk teruskan kes 'client' beliau sedangkan  si peguam nak menarik diri ? Ng Wei Aik mendakwa selagi 'client' tak buat keputusan untuk 'melepaskan' peguam itu maka si peguam perlu komited dengan kes yang beliau wakili . Perghhh perangai serupa komunis ! Lihat semua perangai 'samseng' DAP baru dapat pegang jawatan wakil rakyat kawasan KOMTAR , dia punya besar kepala mengalahkan gajah . Kalau dapat jadi menteri, timbalan menteri boleh jadi haru biru beb .


Kalau diikutkan undang-undang Mahkamah Tinggi, peguam berhak untuk menarik diri dari mana2 kes yang mereka wakili . Contoh mudah bila peguam Anwar dalam kes liwat 2 , Sulaiman Abdullah menarik diri dari kes yang beliau wakili.  Samada Anwar pun hantar surat ugutan atau tak , itu lain cerita. Tapi memang nampak kebenarannya peguam boleh menarik diri dari kes yang mereka wakili.

Ng Wei Aik ni memang salah seorang 'samseng' dalam DAP , antara statement2 samseng yang pernah si celaka ni keluarkan ialah ;

i. 'tutup kedai balik India' kepada pengusaha nasik kandaq di Lebuh Macallum

ii. 'ren tou lou' kepada kordinator BN Komtar kerana terlibat dalam 'pembersihan' gerai2 haram di Jalan Anson

iii. 'pengkhianat negara'  kes wanita tempatan kahwin Bangladesh

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu