Saturday, June 2, 2012

Ratusan ribu membanjiri Stadium Darul Aman sempenan Himpunan Hijau ke Putrajaya ? Kapasiti stadium hanya 32,287 saja...



Bila terbaca twitter Chegubard, yang beberapa isu yang beliau sendiri tak faham buat aku sakit perut menahan gelak . Dikatakan ratusan ribu telah memenuhi stadium Darul Aman sempena Himpunan Hijau ke Putrajaya . Ok ni dia punya twitter timeline .


Puak-puak lobai serban ketat buat Himpunan Hijau ke Putrajaya ni bagi menandingi kehebatan himpunan Gelombang Merah yang pernah dibuat oleh UMNO beberapa minggu sebelum itu . Menurut laporan akhbar, himpunan Gelombang Merah telah berjaya mengumpulkan lebih kurang 80,000 penyokong2 UMNO . Kalau dilihat dalam gambar dibawah , hanya tempat duduk dibelakang screen besar tidak dipenuhi penyokong2 gelombang merah di Stadium Bukit Jalil . 


Untuk pengetahuan pembaca sekelian, Stadium Bukit Jalil mampu memuatkan kapisiti sebanyak 100,000 orang di bahagian tempat duduk. (sumber)  Dalam gambar diatas bahagian tempat duduk yang dipenuhi hampir mencapai 4/5 daripada keseluruhan stadium . 4/5 daripada 100,000 ialah 80,000 . Kalau mengambilkira jumlah yang duduk di kawasan padang pula jumlah muntkin melebihi 80,000. Jom kita tengok Stadium Darul Aman dimana Himpunan Hijau ke Putrajaya diadakan. 


Chegubard dalam timeline twitter beliau mungkin dah ter'over' excited dengan kehadiran ramai orang di stadium Darul Aman , tapi mungkin dia dah lupa yang kapasiti stadium Darul Aman hanya 32,387 saja (sumber) . Malaysiakini punya laporan pun sebut hanya 50,000 yang hadir dengan mengambilkira yang berkumpul kat luar stadium . Masa perhimpunan Gelombang Merah hari tu , ramai juga yang berkumpul di luar stadium . Tapi pengiraan still dibuat berdasarkan jumlah dalam stadium je ..


Kesimpulannya , pemimpin2 Pakatan suka membesar-besarkan cerita tak pakai otak . Macam perhimpunan Bersih 3.0 dulu sesedap mulut saja kata 250,000 . Cuba tengok crowd dalam gambar diatas dengan crowd masa Bersih 3.0 , rasanya crowd diatas lagi ramai , dan Malaysiakini jangka 50,000 je ... , cuba letak crowd diatas dalam Stadium Bukit Jalil ,confirm stadium tak penuh . Analogi senang ja... cedok nasi letak kat pinggan kecik nampak penuh la pinggan tu,kemudian cuba cedok nasik dalam kuantiti yang sama tapi letak kat pinggan lagi besar, penuh tak pinggan tu?

8 comments:

inilah perhimpunan puak munafiqun yang merosakkan islam dan bertaksubkan nik aziz kafir.
perhimpunan adalah sia-sia dan tidak membawa sebarang makna .
apa yang di pamirkan hanyalah ucapan pemimpin pas syaitan bertopengkan manusia.

Perhumpunan Sejuta belia di Putra Jaya akan kah perhimpunan mujahidin,yang mempertahankan Islam yakni Amal Marof Nahimukar.

bertaubatlah dari mengkafirkan org2 yg tinggi ilmu agamanya. Yang jelas dari cara kehidupannya yang bersederhana. Tidak bermewahan seperti pemimpin2 yg banyak melakukan korupsi, wang, penyelewengan. Andai anda MATI dan xsempat bertaubat apatah lagi meminta maaf pada org2 yg berkenaan. Na'uzubillah min zalik. Mereka2 yg berjuang untuk Islam pasti akan dinilai org yang memperjuangkan agama Allah. Semoga sedar, ajal maut ketentuan Allah...

tapi mungkin dia dah lupa yang kapasiti stadium Darul Aman hanya 32,387 saja <--- Kapasiti tu untuk seats je. Kalau tgk source tu pun dah clearly cakap 32,387 seats. Tak termasuk yang ada di padang. Rasanyer kalau sepandangan mata, kat padang tu lebih lagi dari yang duduk kat seats penonton tu :D

puak umno tau apa....pi lingkup la... jahil agama.. neraka tempatnya... hina ulama' adalah menghina amanah nabi dan apabila ini berlaku maka kamu menghina islam dan orang menghina islam adalah orang kafir.. kebanyakkan orang umno cakap mcm2 kat ulama',,, pemimpin umno pon hina ulama'... jadi siapa yang sokong umno maka dia menyokong org2 yg hina islam neraka jgk tempatnya... hina islam .maki islam hukumnya kafir.

jun 11.41 pagi tu ilmu agama islam dia tinggi sangat ke???mungkin jun 11.41 tdk kafir pd mata kasar..dan kita bersangka baik kpd dia...tapi cuba jun 11.41 sendiri kaji diri sendiri mampukah anda tafsir quran?lulus syariah @ usuludin pangkat apa?tp cara anda berhujah itu terang2 menampakkan ANDA SEORANG YG JAHIL...BUKAN KAFIR TAPI JAHIL AGAMA...BALIK RUMAH AJAR ANAK BNI MENDALAMI QURAN YER...SALAMMM

ASTAGHFIRULLAHALAZIM!!!!!!!!!!!

HARAM MENGATAKAN SEORANG ULAMAK KAFIR!!!!

PAS NO.1 TAKBIR ALLAHUAKBAR!!!!!!!!!!!!

SAYA SETUJU DENGAN ISLAM ITU BENAR.PAS NO.1.


YAKINI PAS!!!

BUKAN BN LAKNATTULLAH! ALLAHUAKBAR!!!!!!!!!

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu