Monday, June 4, 2012

'Penghasut Negara' minta peminjam jangan bayar PTPTN

Bila baca portal media pro Pakatan ni,kadang2 memang menyirap darah. Tak habis habis menghasut dan memfitnah. Terbaru aku printscreen tajuk laporan Malaysiakini berkenaan racun Anwar kepada peminjam PTPTN supaya jangan bayar loan yang dah dipinjam.

Aku bimbang dgn racun Anwar ni pelajar yang membuat pinjaman dari badan2 yang lain pun akan liat bayar pinjaman. Persoalan sekarang kenapa pinjaman PTPTN yang jadi mangsa? Bagaimana pinjaman pelajaran dari kerajaan2 negeri. Contohnya pinjaman pendidikan dari kerajaan negeri Selangor,Kedah dan Kelantan?

Anwar harus sedar pinjaman PTPTN memberi ruang kepada pelajar2 yang tak memperoleh pinjaman atau biasiswa dari institusi2 yang lain. Sekiranya tiada pusingan modal ,bagaimana pula nasib pelajar untuk peroleh dana pendidikan apabila tiada institusi yang lain beri pinjaman pada mereka? Anwar memang mudah berjanji segala bintang dan bulan untuk menjadikan dirinya popular.

Harap rakyat bijak menilai siapa Anwar ni! Aku boleh umpamakan Anwar ni macam lelaki hidung belang yang menjanjikan macam2 pada perempuan untuk dapatkan 'sesuatu',bila dia dah dapat dia akan kata lantakla apa nak jadi lepas ni.
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

No comments:

Post a Comment