Friday, June 8, 2012

Pencuri Galaxynote kantoi dek Facebook & Instagram !!!

Salam ... entry kali ni bukan pasal politik , tapi pasal pencuri handphone (Galaxynote) yang paling bodoh di Malaysia. Okay ringkasan cerita ... mangsa Patrick Lim terbabas keretanya kerana nak mengelak motorsikal yang datang secara tiba2 entah dari mana di Menara PGRM , Taman Shamelin . Mangsa keluar dari kereta untuk melihat keadaan kereta dengan meninggalkan telefon Galaxynote di seat penumpang. Ada seorang penunggang motorsikal menawarkan diri untuk membantu , dan mengambil tempat duduk pemandu untuk cuba mengalihkan kereta yang terbabas tadi . Dalam situasi yang panik itu, Patrick Lim tak sedar handphone Galaxynote beliau telah di'cilok' oleh orang yang kononnya nak membantu tadi ...


Ok.. yang menariknya, si pencuri phone tadi menghadiahkan Galaxynote tu pada girlfriend . Dan si girlfriend pulak menggunakan aplikasi Instagram tanpa logout. Apa lagi.. kawan2 Facebook Patrick Lim naik pelik la kenapa ada gambar awek di Facebook beliau .. maka masing2 'share' gambar awek tu di Facebook untuk tangkap si pencuri Galaxynote . Akhirnya ada orang dapat 'cam' awek tu .. ingat lagi kes seorang wanita yang kematian anak akibat didera oleh boyfren dari Sudan ? Melalui bantuan kawan2, Patrick Lim berjaya dapatkan nombor perempuan tu .. sms minta balik Galaxynote , tapi perempuan tu kata tak tahu apa2 pasal Galaxynote tu.... menipulah tu .



Pusing punya pusing, depa dapat tahu siapa mamat yang mencilok Galaxynote tu ... semuanya melalui Facebook gak! hahaah ... si pencuri ni siap tulis dalam 'timeline' Facebook 'rezeki terpijak' dalam tempoh si Patrick Lim ni hilang Galaxynote beliau... one more thing mamat ni suka check in kat mana dia ada dalam Facebook ! Tolong sebarkan ye... kesian budak tu baru pakai Galaxynote 2 bulan dah kena cekau , dengar kabar Galaxynote tu pun bayar installment .

Bagi orang2 di luar sana...Tolong jangan anggap ini isu perkauman . Aku tau ada yang cuba menjadi perkauman hanya disebabkan yang menjadi mangsa adalah kaum Cina . Ramai lagi Melayu di luar sana yang simpati dengan mangsa. So please reserve your cynical comments !!!

cerita lagi detail di sini

11 comments:

betul...jangan ambil ini sebagai isu perkauman..ada jugak pencuri HP kaum cina dan india....aku harap...negara malaysia akan kurang penjenayah dan majulah minda Malaysia :D

people who think about isu perkauman doesnt see the big picture. its about the thief, no matter what race he is. klu dah curi tu curi la. awek dia tau tak dia pki henpon curi.... makes me wonder.... ngeh..... kesian. aku pon nak galaxy note tapi tak mampu. idup cara tak mampu la. pekebende mencuri. @_@

hahah thanks for the comments !

Ini bukan pasal Melayu ke Cina tapi..
pasal pencuri yang bangap bebal dan bahlol...
wakakakakkakaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Andainya Facebook ni ada button Dislike dan bukan Like jer. dah banyak kali aku click. haha

....................../´¯/)
....................,/¯../
.................../..../
............./´¯/'...'/´¯¯`·¸
........../'/.../..../......./¨¯\
........('(...´...´.... ¯~/'...')
.........\.................'...../
..........''...\.......... _.·´
............\..............(
..............\.............\... dislike BARISAN NASIONAL

Mesti mat rempit penyokong BN yang celok ni... diorang nia dah tolak agama kat tepi, janji 'rezeki terpijak' yang haram ni... Hidup BN

bongok betul pencuri tu hahaha

....................../´¯/)
....................,/¯../
.................../..../
............./´¯/'...'/´¯¯`·¸
........../'/.../..../......./¨¯\
........('(...´...´.... ¯~/'...')
.........\.................'...../
..........''...\.......... _.·´
............\..............(
..............\.............\...HATE PAKATAN RAKYAT, MENIPU RAKYAT. BODOH!

ada gak yg bodoh kt sini,,,tu la pencacai pakatan yg otak 3rd classs..

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu

Link Blogger Negeri Sembilan / Melaka/Johor