Saturday, June 30, 2012

Pejuang-pejuang siber PR dan BN bakal guna Google Nexus Tablet ?

Ini bukan fitnah , aku tanya ja ni ...bila dah masuk pasaran Malaysia , pejuang2 siber baik dari BN atau Pakatan yang berminat nak guna Google Nexus tablet ni tentulah akan beli dan guna . He he he . Ok lah, para penggemar tablet semua , berita baik untuk anda . Google perkenal Nexus tablet ! Dan dijangka akan ada di pasaran Malaysia tak lama lagi . ASUS ialah pengilang bagi Google Nexus , saiz skrin 7 inchi je . Harga mula yang ditawarkan ialah USD 249 . Murah... lebih kurang RM 1,000 je .Memandangkan Google ialah company yang merekacipta 'operating system' Android maka O/S terbaru dari Google iaitu Android 4.1 Jelly Bean akan digunakan dalam tablet ni .


Spesifikasi tablet Google Nexus ;1.3Ghz quad-core Tegra 3 processor c/w GeForce 12-core GPU . RAM 1GB ,  internal memory 8GB atau 16GB . External memory takde. Kamera bahagian depan 1.2 MP , takde kamera belakang dan 3G connection . OK lah tu , harga murah kan... tak boleh nak expect lebih-lebih. Bateri boleh tahan 9 jam, hahaha boleh percaya ke ? Takpe lah dah dipasarkan kat Malaysia kita tengok .

Satu yang menarik , baru2 ni Mahkamah di Amerika Syarikat melarang penjualan Google Nexus di negara itu , seminggu selepas Samsung Galaxy tab 10.1 dilarang penjualannnya (sumber). Semuanya sebab syarikat Apple rasa 'insecure' dan membangkitkan isu paten . Isk isk isk , apa lah company Apple ni , bagi lah can company lain2 untuk bersaing . Dulu dengan Microsoft , sekarang buat hal dengan Google dan Samsung pulak ? Anyway setahu aku , pengeluar tablet PC yang pertama ialah Microsoft . Aku ingat lagi , agak gedabak jugak la .. mungkin tak laku punya pasal diaorang stop production.

1 comments:

anjing pakatan confirm beli sebab dapat dana dari yahudi dan kerja diorang ni ialah memfitnah org saja...

pejuang hamas...

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu