Sunday, June 24, 2012

Kurang ajar ! Potret Bogel PM dipamer dan dijual pada harga $5,000

Duduk dalam keadaan santai , dikelilingi orang ramai , sambil dipelawa minum kopi oleh seorang wanita dan seekor anjing dibelakang kakinya . Itu lah gambar potret yang dilukis oleh seorang artist Margaret Sutherland . Potret yang dinamakan Emperor Haute Couture itu menjadikan Perdana Menteri Kanada , Stephen Harper sebagai 'watak' utama.  Potret sepanjang lima kaki itu dipamerkan pada awal June semasa ulangtahun Kingston Arts Council . Potret itu dinilai dengan harga $5,000 .


Ini lah yang berlaku kalau negara dah terlalu 'bebas' sehingga pemimpin sendiri pun di'malu' kan . Walaupun ada beberapa reaksi kecewa dilontarkan , namun tiada tindakan undang2 dikenakan kepada pelukis potret . Mungkin kerana inilah yang anggap sebagai 'kebebasan' bersuara. Adakah ini kebebasan sebegini yang dilaung-laungkan oleh pemimpin Pakatan ? Bila mereka berkuasa nanti , mungkin ini kebebasan yang mereka mahu berikan dan janjikan pada rakyat? Bayangkan potret2 pemimpin Pakatan dilukis sebegini ,siapa yang bakal jadi mangsa ? Nik Aziz, Lim Kit Siang atau Anwar sendiri ?

1 comment:

 1. 1Malaysia semua...

  Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

  Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

  Kalau berminat, sila layari :

  (Versi English)
  http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


  (Versi Melayu)
  http://PelaburanHartanah.blog.com


  ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


  Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

  Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

  ReplyDelete