Tuesday, May 15, 2012

Prinsip mengatasi sifat setiakawan , Tunku Aziz akhirnya meninggalkan DAP

Tunku Aziz pada 27 Julai 2008 pernah TIBAI Anwar melalui tulisan beliau dalam akhbar New Sunday Times. Dalam ruangan kolum yang dikhaskan kepada beliau , artikel Tunku Aziz jelas menunjukkan bahawa beliau memang tak sebulu dengn Anwar. Artikel itu menyebut "Cut the theatrics Anwar and let Malaysian get on with their live"  , maksudnya Tunku Aziz dah tau sejak 2008 lagi Anwar Ibrahim ni memang 'drama queen' . Tunku Aziz tidak bersetuju dengan tindakan Anwar nak memancing ahli-ahli parlimen Sabah dan Sarawak untuk 'cross over' bagi menyokong kumpulan Pakatan Pembohong Rakyat.


Semasa temuramah dengan NTV7 sebentar tadi (14/5/2012) , Tunku Aziz juga berkata mudah bagi kumpulan pembangkang untuk sentiasa mencari pelbagai kesalahan kerajaan yang memerintah dan menjanjikan pelbagai macam perkara kepada rakyat namun hakikatnya untuk melaksanakannya di sebuah negara yang mempunyai kepelbagaian etnik dan agama adalah amat sukar . Tunku Aziz tidak menafikan kerajaan Barisan Nasional telah memerintah negara dengan baik selama tempoh 50 tahun , namun terdapat beberapa perkara yang perlu diperbetulkan . Tunku Aziz juga mengakui kerajaan Barisan Nasional mendengar keluhan rakyat dan disebabkan itu semasa pemerintahan DS Najib , pelbagai transformasi telah dilakukan.


Apa yang jelas di sini Tunku Aziz adalah seorang lelaki yang berprinsip . Beliau menegakkan sesuatu perkara yang beliau rasa perlu diperbetulkan walaupun bertentang dengan prinsip parti yang beliau wakili sendiri. Kita dapat beza bagaimana seseorang itu samada benar2 berprinsip atau berprinsip sekadar mencari populariti . Contoh mudah berprinsip untuk mencari populariti murahan ialah salah seorang Timbalan Menteri yang rajin menggunakan twitter . Teka lah sendiri... .

Namun apa yang diperlihatkan oleh Tunku Aziz nyata berbeza, pendapat2 beliau ialah pendapat2 tak popular samada di kalangan kem pembangkang atau kem kerajaan pemerintah sendiri . Mungkin kerana menghormati sifat Tunku Aziz ini, DAP masih tidak mengenakan apa2 tindakan kepada beliau walaupun mempunyai perbezaan pendapat. Dari wawancara sebentar tadi Tunku Aziz telah menyatakan samada dipecat atau meletak jawatan , beliau akan terus memberi sumbangan kepada masyarakat selagi hayat dikandung badan. Ditanya mengapa beliau terus bersama DAP walaupun mendapati ada perkara yang tidak dapat diterima semasa peringkat awal penyertaan , Tunku Aziz menyatakan beliau mempunyai sifat setiakawan yang sangat tinggi dan pada beliau setiakawan memberi makna yang amat mendalam.

1 comments:

Thursday, January 20, 2011Pro-UMNO MCA Is Anti Buddhist !
Contributed by Anak Mami

Ven. Phra Piya Thammo,
Rumah Pangsa
Blk A-7-9- Jln Padang Tembak,
11400 Pulau Pinang,
Malaysia

Dear Devotees,

Before I commence of my letter-writing toward. All of you, I would like to inform all of you that I am not satisfy with the lawyer, Dato YIP KUM FOOK due to his bad inspirit impressions because he sent an inspector to come to our Buddhist Temple to arrest me without any good reason, moreover, the lawyer, YIP KUM FOOK is not satisfy with Chief monk.

When the Chief monk had me to go to his Temple already and he went away and left me alone to take care until Chief monk come back to the Temple first and he also told me not to leave the Temple if any committees or the chairman want to chase me out, you don’t leave the Temple at all understand? Then I said, alright? To the chief monk! On the second Day, YIP KUM FOOK came to our Temple and talk to me. He tired to make some inquiry from me and he asked me, where I come from? I told him that I came from Penang.

Then, I told to the lawyer (YIP KUM FOOK, MCA Man) that the chief monk came to Penang and fetch me and invited me to accompany him to go to his temple in K.L. I am not aware that YIP KUM FOOK is not in a good terms with the chief monk, chief monk already in this way, YIP KUM FOOK try to create trouble with me unnecessary. That is why, the lawyer want to chase me out of the Temple. Then I asked the lawyer, why you want to chase me out of the temple? Moreover, the Temple is not belonging to you, UNDERSATAND? Then, I asked him, who are you? I don’t know you at all, you have no right to chase me or control me at all, UNDERSTAND? You are just like a layman only. Do you know the regulations that any the chairman or committee cannot control the monks and the Nuns at all, also UNDERSTAND?

I scolded him like that. Then the lawyer (YIP KUM FOOK) is not satisfy with me and he told me that he will called the police to come to the Temple and arrest me. I told him to go ahead and called the police to come and arrest me. I won’t run away, I said to him like that. I have done nothing wrong toward you, why you want to arrest me? He said, he doesn’t like me to stay here. I asked him, why? Again. After this he got very angry with me, then he phoned up to the police and the police came to the Temple and told me to leave the Temple.

I told to the inspector of the again, 1 am sorry, I won’t leave the Temple because the chief monk had instructed me not to leave the Temple without his consent, UNDERSTAND? Then the inspector told me to leave, again. I told him I cannot leave the Temple because the Chief Monk hasn’t come back yet. This time, the inspector got very angry with me and he took out his handcuff and try to threaten me, then I immediately show off my hands for him to lock me up but he scare, then again, the inspector told me leave the Temple again but I still don’t want to leave the Temple.

Then I phoned up to the chief monk again and I told him that the inspector insisted want to arrest me, you better come back to settle the case for me. After this incident, Chief Monk came back to the Temple and take me to go to another temple and stay their. That’s all about this incidents! Last of all, I would like to inform all of you, that no committees or the chairman can control all the monks and Nuns at all also UNDERSTAND? “They are higher than the King,” also! So how can the laymen, the committees and the chairman to control them: – EVEN THE KING ALSO RESPECTED THE MONKS AND NUNS. Why the chairman doesn’t respect the monks and nuns? They will carry the sins later on, UNDERSTAND?

Yours in Dhamma

Ven. Phra Piya Thammo
Penang, Malaysia

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu