Sunday, April 22, 2012

Terang Lagi Bersuluh : Hipokrasi Ahli Majlis DAP Kajang Lee Kee Hiong

Kenyataan yang dibuat oleh Lee Kee Hiong, Ahli Majlis DAP dari Kajang semasa Suruhanjaya Siasatan Diraja berkenaan dengan Teoh Beng Hock adalah seperti berikut . (sumber)


Namun semasa sesi media dengan wartawan , Lee Kee Hiong telah membuat kenyataan yang berbeza iaitu tertera di laporan Malaysiakini , beliau tidak mempunyai hubungan dengan kedua-dua syarikat berkenaan.


Diambil dari laman web Malaysia Today , setelah link asal di laman Free Malaysia Today dipadam , ramai mempersoalkan kenapa Ahli Majlis DAP Kajang , Lee Kee Hiong tidak dikenakan tindakan . (sumber)


Nampaknya ada penyalahgunaan kuasa disini , inilah sikap pemimpin2 PR . Baru dapat jawatan Ahli Majlis, mereka dah salah gunakan kuasa , belum lagi memegang tampuk pemerintahan negara . Mereka yang selama ini menyalak-nyalak kepada umum mengatakan BN rasuah, kronisma dan seangkatan dengannya , tapi mereka sendiri melakukannya ! Lebih teruk lagi walaupun telah mengaku mempunyai kaitan dengan syarikat2 kroni dalam Suruhanjaya Siasatan Diraja , mereka masih berani menafikan perkara yang sama pada media2 pulak ? Nampak benar mereka tak menghormati Suruhanjaya Siasatan Diraja (yang dinaungi Yang Dipertuan Agong) yang mereka sendiri minta. Aku pasti pihak-pihak tertentu dalam kem-kem PR sendiri tidak berpuas hati mengenai perkara ini , dan mungkinkah akan ada tindakan susulan selepas ini ?

No comments:

Post a Comment