Tuesday, April 24, 2012

Masuk Bakul Angkat Sendiri, Pemimpin UMNO tak setanding MB Khalid Ibrahim ?

Timeline 'twitter' yang paling lawak hari ni ialah 'Tiada pemimpin UMNO setanding dengan MB Khalid Ibrahim' . Lebih kurang gitu la bunyinya. Seriously, memang lawak gila .Sebenarnya terlalu ramai pemimpin UMNO yang hebat dan mempunyai kelebihan berbanding Khalid Ibrahim.

1. Dari segi penuturan, dah tentu fail sebab tak ramai pemimpin UMNO yang gagap.

2. Dari segi kehenseman ? Lu fikir la sendiri .

3. Dari segi populariti di peringkat antarabangsa ? Hmm terkenal ke dia berbanding pemimpin2 UMNO yang lain ?

4. Dari segi rekod dengan bank ? Hutang RM66 juta dengan bank Islam dah settle?

5. Dari segi kebijaksanaan berbisnes ? Ingat macam mana Guthrie di'handle' sampai last2 berhutang sampai berjuta-juta.

6. Dari segi ketelusan ? Isu pasir di Selangor apa cerita ?

7. Dari segi 'mesra rakyat' ? Hoii ! Cukai pintu 20% bila lu mau turun.

8. Dari kebijaksanaan meningkatkan pendapatan Selangor ? Memang la bijak , tapi sampai kering darah rakyat Selangor dikerjakan apa cerita ?

9. Dari segi menepati janji ? Hmm setakat air percuma itu lah yang digendangnya satu Malaysia . Lain2 punya janji buat2 lupa.

10. Dari segi kewibawaan ? Aku kata suruh dia sebut perkataan 'kewibawaan' berulang kali lepas tu baru tau dia wibawa atau tidak .

Berlainan di pihak UMNO dan Barisan Nasional , pemimpin2 berterusan memberikan khidmat terbaik mereka kepada rakyat tanpa mengira ideologi politik walaupun di negeri2 di bawah pimpinan PR .
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu