Wednesday, April 11, 2012

K-Pop di Himpunan Jutaan Belia : Teen Top & Dal Shabet

Pengaruh muzik K-Pop di Malaysia memang sangat kuat di kalangan remaja dan belia di negara ini . Kalau tahun lepas penganjur bawak kumpulan K-Pop Korea Super Junior (SuJu) , tahun ni nantikan kemunculan Teen Top dan Dal Shabet ! Konsert dijadualkan pada 26 May 2012 .


Kumpulan K-Pop Teen Top terdiri dari 6 orang ahli lelaki iaitu C.A.P, Chunji, L.Joe, Niel, Ricky, Changjo. Kumpulan ini ditubuhkan pada tahun 2010 . Single pertama mereka ialah "Come into the world" pada July 2010.  Personally aku boleh la layan satu lagu ni , tajuk nya 'Going Crazy' . Layan youtube link kat bawah ni ;Kumpulan Dal Shabet pulak terdiri dari 6 orang aweks cun . Mereka ialah Viki (Leader), Serri, Ah Young, Jiyul, GaEun and Subin (Maknae) . Dal Shabet ditubuhkan pada Dec 2010 dan pada Jan 2011 mereka muncul dengan debut muzik video yang pertama iaitu "Supa Dupa Diva" . OK lagu yang aku rasa boleh layan la.. tajuknya "Hit U" .  


So.. apa lagi, mari turun beramai-ramai di Himpunan Jutaan Belia , Mei 2012 ni . Bila lagi nak tengok konsert K-Pop secara free ye tak ? Rasanya banyak lagi show-show lain yang jarang boleh kita tengok secara live dan free pulak tu . Jangan lepaskan peluang beb !!!

5 comments:

 1. Teen top dengan Dal shabet? bukan kumpulan U-kiss ke yang akan datang??

  ReplyDelete
 2. tak best langsung teen top n dal shabet. bwk yang xfemes buat apa. baik xpayah. hekk

  ReplyDelete
 3. ukiss pun datang la..

  ReplyDelete
 4. teen top popular la..

  ReplyDelete
 5. ko sape nak hina teen top aku!

  ReplyDelete