Wednesday, April 11, 2012

K-Pop di Himpunan Jutaan Belia : Teen Top & Dal Shabet

Pengaruh muzik K-Pop di Malaysia memang sangat kuat di kalangan remaja dan belia di negara ini . Kalau tahun lepas penganjur bawak kumpulan K-Pop Korea Super Junior (SuJu) , tahun ni nantikan kemunculan Teen Top dan Dal Shabet ! Konsert dijadualkan pada 26 May 2012 .


Kumpulan K-Pop Teen Top terdiri dari 6 orang ahli lelaki iaitu C.A.P, Chunji, L.Joe, Niel, Ricky, Changjo. Kumpulan ini ditubuhkan pada tahun 2010 . Single pertama mereka ialah "Come into the world" pada July 2010.  Personally aku boleh la layan satu lagu ni , tajuk nya 'Going Crazy' . Layan youtube link kat bawah ni ;Kumpulan Dal Shabet pulak terdiri dari 6 orang aweks cun . Mereka ialah Viki (Leader), Serri, Ah Young, Jiyul, GaEun and Subin (Maknae) . Dal Shabet ditubuhkan pada Dec 2010 dan pada Jan 2011 mereka muncul dengan debut muzik video yang pertama iaitu "Supa Dupa Diva" . OK lagu yang aku rasa boleh layan la.. tajuknya "Hit U" .  


So.. apa lagi, mari turun beramai-ramai di Himpunan Jutaan Belia , Mei 2012 ni . Bila lagi nak tengok konsert K-Pop secara free ye tak ? Rasanya banyak lagi show-show lain yang jarang boleh kita tengok secara live dan free pulak tu . Jangan lepaskan peluang beb !!!

5 comments:

  1. Teen top dengan Dal shabet? bukan kumpulan U-kiss ke yang akan datang??

    ReplyDelete
  2. tak best langsung teen top n dal shabet. bwk yang xfemes buat apa. baik xpayah. hekk

    ReplyDelete
  3. ko sape nak hina teen top aku!

    ReplyDelete