Monday, April 30, 2012

Anwar teruk di 'TIBAI' wartawan dan penyokong sendiri semasa sidang media !

Dengar cerita Anwar kena bantai 'kaw-kaw' hari ni dengan wartawan dalam sidang media yang dibuat . Malah khabarnya ada juga peserta demo Bersih 3.0 selamba badak 'sound' Anwar semasa sidang video tu ? Aku tau semua ni melalui 'twitter' juga. Sebenarnya Anwar dah tau soalan yang akan ditanya wartawan dalam sidang media ni pasti berkenaan video beliau mengarahkan pecacai-pecacai merempuh halangan yang dibuat polis. Aku pun dah agak , Anwar pasti dah bersedia dengan soalan2 macam ni dan dah 'standby' dengan dia punya ayat 'spin' . Bila ditanya wartawan kenapa dia bagi isyarat kepada Azmin seolah-olah menyuruh penghadang diangkat.  Anwar menjawab sebenarnya dia suruh Azmin 'berunding' dengan polis . Katanya dia hanya menyuruh orang ramai bergerak ke sebelah kanan iaitu jauh dari Dataran tetapi keadaan orang ramai dah tak terkawal. Itu kata dia la... cuba tengok video elok2 dan fikir sendiri boleh percaya lagi ka apa si mangkuk ni dok bercakap?


Soalan2 cepu mas ... gambar di atas merupakan salah satu scene video menunjukkan Anwar mengisyaratkan tangan supaya 'laluan dibuka' dan masuk melalui 'laluan yang dibuka' tadi. Sebenarnya apa maksud Anwar , menyuruh orang ramai membuka laluan untuk beri laluan pada kereta atau membuka pagar sekatan dan meluru masuk ? Dan dari press conference hari ni dia kata minta orang ramai bergerak ke kanan iaitu jauh dari Dataran ?? Isyarat yang ditunjuk ada macam tu ka ?? Dalam press conference pun dia kata orang ramai tak terkawal ? WTF .. masa dia berucap tu takde lagi orang nak meruntuhkan pagar tu , benda ni jadi masa dia duduk bagi isyarat dekat Azmin Ali . Kemudian Azmin Ali dan lelaki India tu macam berbual, Azmin mengangguk , lepas tu lelaki India tu turun dan mula berlaku kekecohan ! Dalam press conference hari ni Azmin Ali kata dia tak berkomunikasi dengan lelaki India itu ? Siyallll lu tengok gambar di bawah ni !





Kalau dilihat babak demi babak nampak sangat kepala provokasi ialah si B.A.B.I ! 'Damage control' yang cuba dilakukan dalam sidang media hari ni tak menjadi malah aku nampak lebih membuka sikap buruk sendiri! Pecacai-pecacai tegar tentulah mengangguk aja tanpa berfikir panjang . Gambar2 statik yang aku ambik dari video memang menunjukkan turutan peristiwa berikut iaitu ;

1. Anwar berucap pada orang ramai , beri isyarat tangan membuka laluan dan meluru masuk
2. Kelihatan Azmin dan lelaki India sedang berkomunikasi dengan Anwar. Anwar memberi isyarat tangan.
3. Azmin dan lelaki India berbicara dan Azmin mengangguk.
4. Lelaki India itu turun dan mengangkat penghadang.
5. Peserta demonstrasi mula meluru masuk melalui hadangan yang dibuka
6. Anwar berdiri dan kelihatan seolah-olah tangan bergerak kedepan
7. Lelaki yang berhampiran beliau jelas kelihatan memberi isyarat supaya peserta meluru masuk melalui pagar yang dirobohkan... 

8. Polis dan FRU mula bertindak balas..
9. Anwar & the gang entah cabut ke mana..



Walaupun video ni dah ditunjuk sebelum ni .. aku letak sekali lagi , untuk recap , cuba tonton frame by frame..Kesimpulannya Anwar dan Azmin Ali kantoi menipu lagi. Benarlah kata orang penipuan tak boleh ditutup dengan satu lagi penipuan . 




1 comments:

aku sebagai org Islam malu nama Allah semurah tu di jaja di jalanan untuk memuaskan hati seorang kafir hindu yang menyokong LGBT dan murtad..PAS kamu telah tersasar dari landasan sebenar..

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu