Sunday, March 25, 2012

Terkini : Sah! Perhimpunan 'racist' Dong Zong dapat 'restu' Pakatan Rakyat dan berbaur politik!

Perhimpunan membantah kekurangan guru bahasa mandarin yang dianjurkan Dong Zong hari ini nampaknya benar2 mendapat sambutan daripada masyarakat Cina. Perhimpunan yang diadakan di New Era College,Jalan Bukit turut dihadiri beberapa pemimpin Pakatan Rakyat.Memang jelas perhimpunan bersifat perkauman ini didalangi mereka,jelas terpampang logo parti2 pembangkang di baju peserta-peserta perhimpunan. Antara pemimpin PR yang sempat aku snap gambar tadi ialah Tian Chua, Saifudin Nasution dan Chua Jui Meng. Turut hadir ialah Timbalan Menteri Pelajaran sebagai wakil kerajaan untuk memberi penjelasan kepada peserta-peserta perhimpunan. Perhimpunan ini mempersoalkan kekurangan guru-guru yang boleh berbahasa Mandarin, masalahnya berapa ramai kaum cina di negara ini mahu menjadi guru bahasa mandarin? Kerajaan boleh saja memberikan kursus kepada mereka untuk menjadi guru bahasa mandarin, tetapi berapa ramai di kalangan mereka yang mahu berada dalam profession perguruan ini ? Sekiranya Dong Zong benar2 mahu mengatasi kekurangan guru bahasa Mandarin ini, mereka boleh saja mempromosikan kursus2 ini khas kepada kaum Cina atau mana2 kaum yang berminat. Secara peribadi,aku amat pasti kerajaan tak mempunyai masalah untuk membiayai kursus2 ini bagi mengatasi kekurangan guru seperti yang dicanangkan oleh Dong Zong. Amat jelas sekali, perhimpunan sebegini adalah berbaur politik untuk menghasut bangsa cina menentang kerajaan Barisan Nasional!

4 comments:

pas tak nak joint ka, ini adalah kezaliman umno. pas kena berjuang untuk membenteras kejahatan umno.

yg paling untung bila ada demo2 yg menggunakan angka ni adalah magnum, toto dan kelab lumba kuda.

berduyun2 pi beli 4 nombor ekor yg ada nombor macam 325 tu, termasuklah org2 Melayu yg berkopiah (tapi tanggal kopiah simpan dlm poket masa beli nombor ekor).

Tanya kaum Cina kenape tak nak jadi guru bahasa manderin, kerajaan bila2 masa boleh latih kalu ada kaum cina nak jadi guru. tak kan kaum india dan melayu nak ajar bahasa manderin. Jangan salahkan kerajaan, salah kaum cina sendiri..boloh punya orang

Kerajaan terpaksa mengendur dan mendengar tuntutan mereka natijah drp pemimpin2 Melayu sdiri yg ingin berikan beberapa keistimewaan yg kononnya adalah hak yg saksama...harap beri undi pd UMNO kali ni dan seterusnya UMNO lakukan sesuatu utk mantapkan lagi Melayu...usah hiraukan pencacai2 UMNO yg ingin buat duit berbukit shj...INGAT kali ni last untuk UMNO...buktikan yg UMNO membela Agama bangsa dan Negara...last warning...ni last undi untuk UMNO..jika xberubah...semua akan lingkup...INGAT UMNO...KALI INI SAHAJA UNDI UNTUK ANDA JIKA MASIH MEMBELA PENCACAI2 YG MAHU HIDUP MEWAH INGAT!!!

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu