Friday, March 16, 2012

Ketua Wanita MCA Pulau Pinang kena 'boo' dengan beruk2 Pakatan Rakyat ! Mana 'freedom of speech' yang diperjuangkan

Kisahnya forum ni dianjurkan oleh media tempatan Kwong Wah Jit Poh dengan Penang Chinese Town Hall . Sebagai salah seorang ahli forum (yang semuanya wanita) , ketua wanita MCA Pulau Pinang ni (Tan Cheng Liang) bercakap mengenai kenyataan yang dibuat oleh Nik Aziz dan pemimpin DAP (Hiew Kuan Yew) pada satu ketika dulu agak 'seksis' terhadap wanita.300 tempat duduk dah diagih-agihkan untuk kedua-dua penyokong BN dan PR , malangnya beruk2 PR dalam majlis tu bertindak emosional apabila ketua wanita MCA Pulau Pinang mengkritik pemimpin PR . Dan seperti biasa .. kita tahu beruk2 PR ni memang terkenal dengan menggelar pemimpin BN dengan bermacam gelaran buruk..Tan Cheng Liang digelar sebagai 'ayam tua' .

Menurut Tan , ada antara beruk2 PR telah menggugut untuk memukul beliau, menghamburkan kata kesat dan pelbagai lagi ugutan dan makian . Ini memaksa beliau dibawa keluar dari dewan di iringi anggota RELA yang bertugas. Tan berasa agak terkilan dengan sikap 'gedebe' yang ditunjukkan oleh beruk2 PR sedangkan beliau diundang untuk berucap di majlis berkenaan isu2 wanita.  Agak jelas sekarang beruk2 PR hanya suka mengkritik dan apabila dikritik pandai pulak mereka melompat macam kena belacan.

Agak ironik dalam majlis yang membicarakan isu2 wanita , apabila Tan dicemuh dengan gelaran 'ayam tua' tiada yang bangun mempertahan beliau . Senario yang mereka bincangkan berlaku di depan mata .. sekiranya respon begini berlaku di dalam dewan , apatah lagi di luar sana. Beruk2 Pakatan Rakyat memang hipokrit...

sumber berita Malaysiakini

No comments:

Post a Comment