Thursday, March 1, 2012

Kehadiran mereka di Padang Kota bukan sebagai 'Pro-Lynas' ! Get your fact right both BN and PR media!

Dua hari kebelakangan ni , memang busy gila ... kelmarin sehari suntuk kat Singapore, balik je rumah siapkan kerja2 ofis yang tertunggak sampai ke pagi .. sambung pulak ke ofis , tak tidoo aku ! Masa kat ofis sempat juga aku belek akhbar The Star, rupanya surat-surat Dr.Mahathir kepada 3 Perdana Menteri Israel dah didedah ... seperti jangkaan aku, memang standard English Dr.Mahathir lain sungguh dengan standard English pecacai yang buat pendedahan 'in advanced' (rujuk sini). Dah scan ..tapi file tu tersimpan dalam server ofis pulak ! Esok je la aku upload.


Sepanjangan ke'busy' an aku 2 hari lepas, sempat juga pasang telinga dengar berita2 kat radio . Paling hangat hati pasal cerita kekecohan di Penang masa perhimpunan anti-Lynas diadakan di Padang Kota . Aku hangat hati sebab berita dok sebut kumpulan 'pro-Lynas' dan kumpulan 'anti-Lynas' . Sebenarnya yang dikatakan kumpulan 'pro-Lynas' tu bukan kesah pun dengan Lynas ni . Mereka tu datang ke 'Speaker's Corner' di Penang untuk bercakap tentang isu-isu tempatan di Penang , isu Lynas bukan isu tempatan !





'Speaker's Corner' tu sepatutnya dibuka untuk semua orang bercakap , jangan sebab bila kerajaan negeri DAP buat perhimpunan anti-Lynas di situ , hak orang lain untuk berucap di situ disekat . Kalau dilihat video yang dimainkan masa kekecohan hari tu , kita boleh nampak mereka yang dikatakan membuat kekecohan hari tu menyerbu Lim Guan Eng seperti ingin mendengar penjelasan dari mulut Ketua Menteri Pulau Pinang itu sendiri tetapi Guan Eng menolak dan ingin lari dari menjawab persoalan. Mereka bukan saja-saja nak tunjuk tak puas hati tentang protes kerajaan negeri berkenaan projek Lynas , yang penting ialah utamakan isu tempatan dan jawab persoalan yang ditimbulkan , bukannya berdolak dalih.

Oleh itu para wartawan sekelian , 'get your facts right' la sebelum label lebih 50 orang yang dikatakan membuat kekecohan itu sebagai kumpulan 'pro-Lynas' , diaorang tak bercakap pasal Lynas pun ... yang 50 orang ni bercakap pasal isu2 tempatan di Penang .

1 comments:

Bro... kasi tau sikit wartawan mana yg tulis mcm tu...
Nie mesti wartawan ikut2... Eh eh eh kita nak tulis ape ye... pastu pakat sama semua supaya tak nampak percanggahan... hahahaha banyak wartawan mcm nie.. terutama skali yg muda2 dan just fkr cr makan jer.

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu