Tuesday, March 6, 2012

Hasil didikan penasihat ekonomi RM1 ,ada 44 buah tender rundingan terus negeri Selangor 2010 yang bernilai RM143 juta?

Perghh.. hari ni punya news betul2 hot , aku dapat cerita pun dari Malaysia-Today.net , satu portal yang geng2 PR agung2kan dulu . 'Keyword' untuk entry kali ni ialah 'RM 143 juta' , 'rundingan terus' dan 'kerajaan Pakatan Rakyat negeri Selangor' . Dari 'keyword' yang aku bagi tu pun tentu korang boleh agak kan apa ceritanya , maybe ada yang dah pun baca dekat portal2 yang lain.


Sebenarnya MCA dalam siasatan mereka dapati kerajaan Selangor telah memberi kontrak sebanyak RM 143 juta bukan melalui tender terbuka, tu siasatan untuk tahun 2010 je beb .. 44 kontrak yang berjumlah RM 143 juta diberi tanpa melalui tender terbuka . Pakatan Rakyat dah pegang Selangor sejak tahun 2008 ..kalau baca Wikipedia pun , si Menteri Besar Selangor a.k.a Khalid G dah kata dia nak hapuskan tender2 direct nego ni..(sumber) , sekali bila daha pegang kuasa apa cerita . Maklumat di atas untuk tahun 2010 je, berapa banyak pulak la yang direct nego dari tahun 2008,2009, 2011 ?


Depan rakyat cakap bukan main manisss.. nak hapus rundingan terus konon , belakang rakyat hipokrit nak mamposss , pemimpin macam ni la kena hati2 dia boleh 'jual' negara tanpa kita sedari . Apa pun aku bersyukur sekurang-kurangnya MCA dah buat laporan kat MACC , apa dia punya 'consequences' kita tunggu dan lihat.  Buat masa sekarang MCA tak boleh nak 'reveal' lebih2 sebab dah buat laporan, al-maklumlah kalau cerita lebih2 nanti puak-puak 'spin' Pakatan Rakyat akan 'cover-line' pandai la depa buat cerita nanti..hahaah sekarang ni aku agak tengah tercari-cari, kontrak2 yang depa dah bagi 'direct nego'. Chart yang di bawah ni dari sumber RPK .. aku tak tau la betoi ka tak , tapi kalau ikut laporan yang MCA buat tu...hmmm pikir2 la sendiri.


0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu