Friday, March 23, 2012

Confirm! Perhimpunan 'racist' besar-besaran akan diadakan 25hb Mac ni!


Kalau dibaca dari 'twitter' Nga Kor Ming antara pemimpin racist DAP memang confirmlah pendidik2 aliran pendidikan Cina akan buat satu perhimpunan besar-besaran Ahad ni (25hb March 2012). Sebab perhimpunan?? Pasal kekurangan guru bahasa mandarin, sebab tak nak guru yg tak reti berbahasa mandarin di sekolah cina dan macam lagi la...yang menampakkan mereka ni tak pentingkan integrasi kaum dan cuba memahami bahasa dan budaya kaum lain...pelik? Kenapa tak boleh bertolak ansur dalam perkara macam ni? Sebab kurang guru boleh berbahasa mandarin pun kerajaan disalahkan?

Cuba tanya berapa peratus kaum Cina di negara ini yang mahir bahasa Mandarin ? Adakah kerajaan yang menghalang mereka untuk belajar bahasa Mandarin ? Kalau begini lah feel nya , boleh juga orang Melayu berdemo minta ditambahkan guru2 yang boleh mengajar Al-Quran, boleh je orang India berdemo untuk tambah guru bahasa Tamil ! Prfttt..kalau begini keadaannya sampai bila pun perkara ni x selesai. Kalau perkara yang sepatutnya boleh diselesaikan di kalangan kaum sendiri pun nak mengharapkan kerajaan memanglah melampau ! Memang dasar chauvinis dan kononnya PR tak mau dikaitkan dgn golongan racist sesat ni tapi entah kenapa si Nga Kor Ming ni semacam menyokong pula..hmm kalau dah racist, racist juga. Posting detail mengenai hal ni pernah aku tulis dulu, cuba klik disini .

4 comments:

penganut agama pas tak nak joint ka perhimpunan ini. jointlah nanti kecik hati pulak dap tu, dan tak dapat pulak undi cina. kalah dan tak dapat ke surga putra jaya nanti. inilah masanya untuk kalian turun mempereratkah ukwah asobiyah dengan kasiu cina. ini menunjukan kerjasama yang erat bagi menghapuskan kezliman bn. ala apa kesah sangat, kat perak beratus tanah milik melayu tergadai kat cina, begitu juga kat kelantan dan kedah, kat penang tak payah cerita la. ini perjuangan memartabatkan bahasa mandarin pasti menguntungkan undi untuk pas, aku yakin berpuluh juta cina akan undi pas apabila pas turut sama berdemo. pkr jangan cerita la, demo tu dah jadi makanan ruju mereka.

Makanan Ruju adalah sejenis makanan syaitan dan iblis iaitu maksiat, khianat, zalim, keji, celupar, taksub, riak, dan lain-lain yang sekeji perbuatan lazim oleh Pakatan Haram yang tidak berani pun mendaftar nama sebagai satu nama tunggal dalam menghadapi PR !#13 nanti. Makanan ruji pula adalah makanan lazim oleh manusia yang mengakui diri sebagai hamba Allah.. Tolak je Pakatan Haram lead by the Devil ni.. Sokong BN lagi baguih as a party that so humble and eveready to berubah ke arah kebaikan. Boleh Nikmati (BN) kejayaan dunia dan akhirat..

dok sibuk pasal kekurangan guru bahasa mandarin...yang duduk sini sejak merdeka bahasa malaysia pun lintangg pukang itu pun nak buat rally

sepatut geng2 perkasa @ NGO buat rally pasal ketidakan
fasih @ boleh berbahasa malaysia

BODOH..nie laa...nak sangat 13 May kot?

bagi den la...semuonya adalah disobabkan kelembutan dan sifat tolak ansur yang keterlaluan yang ada didalam diri orang melayu, mereka-mereka ini menjadi semakin borani monuntut apo yang kito raso megarut...satu lai..dia orang ni bosatu kok nak minto apo-apo bagi kaum dia orang tapi kito yang MELAYU ni tak sudah-sudah bocakaran satu samo lain...mano nak jadi...

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu